1/6

En ilginç SEGA lisanslı konsol tasarımları

Murat Halilbeyoğlu 28.04.2011 - 12:13
Zamanında bunlar da vardı
Konsollar her ne kadar günümüzün oyun araçları olarak görülseler de çok eskiye dayanan bir geçmişleri olduğu da aşikar. Nitekim Micro Genius ve kara kutulardan bu yana sürekli PC'deki gibi, belki aynı hızla olmasa da, gelişen ve yenilenen konsollarda şu anda sadece üç temsilci boy gösteriyor. Sony, Microsoft ve Nintendo.

Halbuki bu üç firmadan önce SEGA'nın konsol dünyasındaki etkisi de hafife alınmayacak derecede. Onlarca yeni cihaz ile elinden geldiğince konsol dünyasını geliştirmeye çalışan firmanın bir katkısı da kendi teknolojisinin lisansını etrafa dağıtmış olması. Dolayısı ile pek çok farklı firma bu lisansı alarak konsol dünyasına yenilik getirmeyi amaçladı. Nitekim hepsinin bu konuda çok başarılı olduğunu da söyleyemeyiz. Birazdan da göreceğiniz gibi bu konsollardan bazıları yenilikçilik alanına katkıda bulunurken bazıları da oldukça uçuk icatlar.

SEGA PAC

SEGA PAC, Pioneer LaserActive Laserdisc oynatıcısna eklenmiş bir konsol ve kelimenin tam anlamıyla bu ortam aygıtına eklenmiş ve hem Genesis hem de SEGA-CD oyunlarını çalıştırabilen bir konsol. 1993 yılında 600 dolar'a satıldı. Dolayısı ile ömrü fazla uzun sürmedi.