En iyi 10 Star Wars oyunu

Ali Can Varlık 3.06.2010 - 12:31
En iyi 10 Star Wars oyunu

"Star Wars: The Force Unleashed'in" çıkmasıyla birlikte "Star Wars" fanlarının biten efsaneye olan özlemi iki kat artmıştı. Eğer serileri izlemekten çok sıkıldıysanız, belki oynayarak bu özlemi giderebilirsiniz. İşte size en iyi 10 Star Wars oyunu:

10. Droids: Escape from Aaron (Amstrad CPC/ZX Spectrum)
En iyi 10 Star Wars oyunu


Bu oyundaki amacımız, R2D2 ve C3PO'yu kullanarak Fromm Gang hapishanesinden kaçmaktı. Kaçmaya çalışırken yol üzerindeki bulmacaları çözerek yolumuzu buluyorduk.

09. Star Wars Episode 1: Racer (N64)
En iyi 10 Star Wars oyunu


Star Wars Episode 1'deki yarış sahnesini hepiniz hatırlıyorsunuzdur. Bu oyunda da Tatooine gezegeninin kızgın çöllerinde yarışıyorduk. Oyunda ki yarışlar sadece Tatooine ile kısıtlı değildi üstelik, daha bir çok gezegende de rakiplerimizi geçmeye çalışıyorduk.

08. The Empire Strikes Back (Atari 2600)
En iyi 10 Star Wars oyunu


1982 yapımı olan bu çok eski oyunda karlı Hoth gezegeninde bir snowspeeder'ı kontrol ederken, gezegene iniş yapmış olan İmparatorluk AT-AT'larını yok etmeye çalışıyorduk. Eminim aramızdan çoğumuz bu oyunu bilmiyordur.

07. Star Wars Trilogy (Coin-Op)
En iyi 10 Star Wars oyunu


Belki de oynanması en zor olan oyun buydu. Çünkü Türkiye'de hem jetonlu oyun makinası sayısı azdı hemde Star Wars bulunanı ben hiç görmemiştim. Ancak bu oyunda istediğimiz bölümü seçip oynayabiliyorduk. İster Death Star'ı yok ediyor, istersek Darth Vader ile düello yapabiliyorduk. Bu oyunu oynayan varsa yorumlarınızı içtenlikle bekleriz.

06. Super Star Wars (SNES)
En iyi 10 Star Wars oyunu


1991 yapımı bu oyunda aşırı zor olduğu için pek tutmamıştır. Gerçi eleştirmenler ve oyunun fanları oyunu beğenmişlerdi ama oyun herkese göre değildi. The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi bölümlerini konu alan bu oyunda Luke Skywalker'ı yönetiyorduk. Sonradan Chewbacca ve Han Solo'da bize katılıyordu.

05. Lego Star Wars II: The Original Trilogy (PS2/PSPGamecube/Xbox/Xbox 360/DS/PC)
En iyi 10 Star Wars oyunu


Yavaş yavaş günümüze geliyoruz. Oyun genelde çocuk oyunu olarak görülürdü, ancak hiç de öyle değildi ve Xbox'da co-op yapmak gayet eğlenceli oluyordu. Oyunda bütün bölümleri oynuyorduk. Lego şeklinde olması bir çok Star Wars fanının canını sıksa da güzel bir oyundu.

04. Star Wars: Battlefront (PC/PS2/ Xbox)
En iyi 10 Star Wars oyunu


Star Wars adına belki de devrim taşlarından biriydi bu oyun. Kocaman haritalar, her türlü Star Wars evrenine ait araçlar ve sınırsız savaş. Gerçekten muhteşem bir oyundu Battlefront. Ben şahsi görüş olarak ikinci oyunu tercih ederim, ancak seriye yeni bir tat getirmiş olan bu oyun 4. sırada olmayı hak ediyor.

03. Rogue Squadron 2: Rogue Leader (Gamecube)
En iyi 10 Star Wars oyunu


Gamecube için çıkmış olan bu oyunda, Luke Skywalker ve Wedge Antilles'i yönetirken X-Wing, Y-Wing ve daha bir çok uzay aracını kontrol edebiliyorduk. Amacımız tabii ki uzay savaşıydı. Kimi zaman eskort ettiğimiz gemileri koruyor, kimi zamanda düşmanlara karşı taarruza geçiyorduk. Güzel bir oyundu ve 3. sıradaki yerini de sonuna kadar hak ediyor; ama bu oyunu oynarken zevk alabilmek için de multiplayer olarak oynamak şarttı.

02. Knights of the Old Republic (PC/Xbox)
En iyi 10 Star Wars oyunu


Kotor'da aynı Battlefront gibi Star Wars serilerinde devrim yaratmıştı. Bir çok RPG oyununun aksine bu oyunu gerçekten RPG olarak oynuyordunuz. Gücün iyi ya da kötü tarafında olmanız, oyunun gidişatını tamamen değiştiriyordu. Muhteşem senaryosu ve oynanabilirliği vardı. Oyun çıktıktan 1 sene sonra ikincisi de geldi, o da çok güzeldi lakin ilk oyun kadar çok beğenilmemişti.

01. Jedi Knight II: Jedi Outcast (Gamecube/Xbox/PC)
En iyi 10 Star Wars oyunu


Ve... İşte geldik bir numaraya. Bizlere muhteşem bir Jedi tecrübesi yaratan muhteşem bir aksiyon oyunu. Kyle Katarn'ı kontrol ettiğimiz oyunda, neredeyse bütün evreni gezebiliyorduk. Muhteşem bir multiplayer modu vardı. Yanlış hatırlamıyorsam online olarak duello yapmayı ilk bu oyunda görmüştük.

KAYNAK
En iyi 10 Star Wars oyunu
digitalspy.co.uk


Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 09:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
En iyi 10 Star Wars oyunu
İlginizi Çekebilir