En iyi 2.Dünya Savaşı oyunları

Can Göksel 5.02.2021 - 17:15
Bu videomuzda en iyi 2.Dünya Savaşı temalı oyunlara göz atıyor ve tarihin en acımasız savaşlarından birini konu edinen oyunlara bakıyoruz.

Bu videomuzda içerisinde 2.Dünya Savaşı oyunu temasını içeren 10 efsanevi oyunu sizler için listeliyoruz. Söz konusu listeyi ise herhangi bir sıra gözetmeksizin oluşturduğumuzu da belirtmekte fayda var. Dilerseniz daha fazla zaman kaybetmeden listemize geçiş yapalım. 

En iyi 2.Dünya Savaşı oyunları

Call Of Duty Serisi

Call of Duty serisi her sene çıkan ve adından bolca bahsettirmeyi bir şekilde başaran önde gelen shooter oyun markalarından biri. Call of Duty serisi başarı anlamında her ne kadar inişli çıkışlı bir grafiğe sahip olsa da oyuncular tarafından yine de rağbet görmeye ve oynanmaya devam eden bir yapım. Bu bağlamda serinin ikinci dünya savaşı temasına sahip ve başarılara imza atmış oyunları ise World War 2 ve Call of Duty 2

Özellikle Call of Duty 2, sahip olduğu her şeyi neredeyse kusursuz bir şekilde oyunculara sunarken çizgisel hikaye yapısı ile de oyun, oyunculara kendini sevdirmeyi başaran ve efsane olan bir yapım haline geldi. World War 2 ise dönemi için Infinity Warfare ile itibarını kaybetmeye başlayan markanın kendi değerini toplayabilmek adına uzun bir aranın ardından ikinci dünya savaşı temasına tekrar geri dönüş yapan oyunu. WW2, dönemi için pek çok kesim tarafından beğeni toplamayı başaran bir yapım oldu. 

En iyi 2.Dünya Savaşı oyunları

Commandos 2: Men of Courage

Pek çok oyuncu açısından ikinci dünya savaşının ortamını ve atmosferini yaşamak için her ne kadar shooter bir oyun gerekli olsa da Commandos 2 men of courage üzerinde uğraşıldığı takdirde istisnaların söz konusu olabileceğini zamanında oyunculara göstermeyi başarmış bir yapım. 

Commandos 2 Men of Courge, sahip olduğu nefes kesici ve ayrıntılı ortamlar ile birlikte taktikselliği bir araya getirerek oyuncular için bağımlılık yaratabilecek bir yapımı ortaya koymuş oldu. Oyun her ne kadar öğrenilmesi zor olsa da sabır gösterip pratik yapan ve düşünen oyuncuyu her zaman ödüllendiriliyor. Commandos 2 öyle bir yapım ki oyunda ustalaşmak için ne kadar bildiğiniz değil ne kadar pratik yaptığınız ve ne kadar düşündüğünüz önemli olan bir oyun.

En iyi 2.Dünya Savaşı oyunları

Company of Heroes 2

Tüm zamanların en iyi gerçek zamanlı strateji oyunlarından biri olan Company of Heroes, efsanevi strateji oyunu geliştiricisi Relic Entertainment'ın ellerinden çıkan ve belki de yapımcı stüdyonun bugüne kadar ki ortaya koyduğu en başarılı yapım. 

Oyunun sahip olduğu hikâye kısmı, Normandiya Savaşı'ndan başlayarak Fransa'nın Alman işgalini yok etmesine kadar süren pek çok farklı yapıda ikinci dünya savaşı operasyonunu içermekte. İkinci dünya savaşı ortamını oyunculara başarılı bir şekilde aktarmayı başaran Company of Heroes 2 türü seven ve oyunu es geçmiş olabilecek olan oyuncuların mutlaka göz atması gereken bir yapım. 

En iyi 2.Dünya Savaşı oyunları

Hearts of Iron IV

Steel Division: Normandy 44 gibi, Hearts of Iron IV de taktik ve strateji tabanlı bir oyun. Savaştan daha fazlasına odaklanan Hearts of Iron IV, aslında bir ülkenin kaynaklarını ve endüstriyel yeteneklerini göz önünde bulundurarak bir ülkenin savaşa nasıl müdahil olduğunu ve nelerin sonuçları değiştirebileceğini görebilmeniz açısından oldukça önemli bir oyun. 

Sadece bir oyundan fazlası olan Hears of Iron ıV gerçek bir askeri taktikselliği oyunculara sunmakta. 1936 yılından itibaren ikinci dünya savaşına giden çalkantılı dönemi de yönettiğiniz oyunda strateji kavramının hakkını tam anlamı ile veriyorsunuz. Detaylı strateji yapısının yanı sıra öğretici tarafıyla kendisini oynayan oyuncuya pek çok şey katabilme potansiyelini üzerinde taşıyan Hears of Iron IV ikinci dünya temalı oyunları seviyorsanız mutlaka en azından bir kez şans vermeniz gereken bir yapım.

En iyi 2.Dünya Savaşı oyunları

Medal of Honor Serisi 

Medal of Honor serisi Warfighter dışında başarılı olmayı her daim başarmış bir marka. Markanın belki de en iyi oyunu olan Medal of Honor Airborne ise üstünden geçen onca zamana rağmen hala kendinden söz ettirmeyi başaran taş gibi bir yapım. 

Oyunun tek oyunculu modu doğrusal olmayan bir yapıya sahip. Oyuncular oyunda diledikleri yerde savaşlara katılabiliyor. Savaş oyunları denince akla gelen ilk markalardan biri olan Medal of Honor’ın belki de en iyi oyunu olan Airbone, halen denenmeye değer bir oyun. 

En iyi 2.Dünya Savaşı oyunları

Battlefield Serisi

Call of Duty ile birlikte özellikle tarihsel savaş temalı oyunların en bilindik markalarından bir diğeri olan Battlefield, içerisinde ikinci dünya savaşı temalı pek çok oyunu bulundurmakta. Özellikle oyunlarında geniş araç yelpazesi bulundurması ve bu araçların kullanımının son derece keyif verici olması serinin ününün büyümesine katkı sağlayan en büyük etmen oldu.  

Battlefield V, Rtx gibi bir teknolojiyi bünyesinde bulundurmasının yanı sıra frostbite oyun motorunun hünerlerini sonuna kadar bize gösteren bir yapım oldu. Oyunculara gerçek bir görsel resital yaşatan Battlefield V, serinin ikinci dünya savaşı temasını en etkili biçimde sunan oyunu olabilir. 

En iyi 2.Dünya Savaşı oyunları

Red Orchestra 2: Heroes Of Stalingrad

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad, Tripware Interactive isimli bir stüdyo tarafından geliştirilip yayınlanmış, II. Dünya Savaşı temasını gerçekçi şekilde konu alan bir shooter oyunu. Listede yer alan diğer oyunlara nazaran görece daha az bilinen Red Orchestra: Heroes of Stalingard, büyük ölçüde Stalingrad Muharebesi üzerine odaklanmış bir oyun.

Oyunu özel yapan şey ise sunmuş olduğu gerçekçilik hissiyatı ve sunduğu devrimsel değişiklikler. Red Orchestra 2, çoğu oyunda yer alan göstergelere oyunun gerçekçiliğini bozmamak adına yer vermemiş durumda. Buna ek olarak yine pek çok oyunda görmeye alışık olduğumuz bekledikçe sağlığımızın dolduğu oynanış mekaniği de Red Orchestra 2: Heroes of Stalingard’da yer almamakta. Özellikle bulunduğu dönemde sunduğu gerçekçilik öğeleri ile Red Orchestra öne çıkmayı, adından söz ettirmeyi ve bu listeye girmeyi başarmış bir yapım. 

En iyi 2.Dünya Savaşı oyunları

Brothers In Arms: Road To Hill 30

Brothers In Arms: Road To Hill 30, düşmanlarınızın üstüne kurşun yağdırdığınız ve onlarca hatta yüzlerce askeri öldürdüğünüz türden bir oyun değil. Brothers In Arms: Road To Hill 30’de amacınız en az kayıp ile bölümü tamamlamak. Sıradan bir shooter oyununa göre oldukça gerçekçi olan bu oyunda 3 asker öldürmek için yeri geldiğinde onlarca dakikanızı harcayabiliyorsunuz.

Shooter yapısının yanı sıra taktiksel yapıyı da içerisinde bulunduran Brothers In Arms: Road To Hill 30 gerçek olaylardan ve mekanlardan esinlenerek yapılmış durumda. Oyun içerisinde karşılaştığınız pek çok kahraman ya da olay gerçek hayatlardan esinlenerek oyuna eklenmiş durumda. Savaş oyunlarına getirdiği farklı bakış açısının yanı sıra normların dışına çıkarken aynı ölçüde başarılı bir yapım olmayı da başaran Brothers In Arms: Road To Hill 30 bu listede yer almayı gurur ile hak eden bir diğer yapım.   

En iyi 2.Dünya Savaşı oyunları

Wolfenstein Serisi

İkinci dünya savaşı temalı oyunlar listesinde kuşkusuz ki bir Wolfenstein oyunu görmek şaşırtıcı olmaz. Sadece oynanışı ve oyuncuya sunduğu hissiyat ile dahi listede yer almayı hak eden seri adına bizim listeye koymaya karar verdiğimiz oyun ise Return to Castle Wolfenstein oldu. 

İkinci Dünya Savaşına fantastik bir yaklaşım getiren bu oyun çoğunlukla Heinrich Himmler'in sahip olduğu okültik inançlara dayanıyor. Return to Castle Wolfenstein, farklı bir hikâyeye sahip. Ancak söylemekte fayda var ki oyun hikayeyi sunma konusunda sorunlar yaşamakta. Return to castle, bir wolfenstein oyunundan bekleyebileceğiniz üzere mükemmel oynanış dinamiklerine sahip. Okültik yaklaşımı, kusursuz sayılabilecek oynanışı ve başarılı çoklu oyuncu modu ile Return to Castel Wolfenstein listede yer vermek istediğimiz bir diğer yapım.

En iyi 2.Dünya Savaşı oyunları

War Thunder

Listemizin sonunda ise oynaması ücretsiz bir yapım olan War Thunder yer almakta. 

War Thunder, Askeri tabanlı bir MMO oyunu. Oyunu özel kılan şey ise oyuncular havadan, denizden ve karadan hem gerçekçi bir şekilde hem de rekabetçi bir şekilde savaşlarda boy gösterebiliyorlar. War Thunder’da tarihsel belgelere ve birkaç farklı savaş moduna dayanan 1000'den fazla farklı savaş makinesi var. Bu da oynanışı eğlenceli ve farklı kılıyor. Ayrıca yapımcıların oyunu her daim canlı tutabilmek adına verdikleri mücadelede de takdire şayan. 

En iyi 2.Dünya Savaşı oyunları

Evet sevgili Merlin takipçileri bu oyun ile birlikte 2.Dünya Savaşı temalı oyunların yer aldığı liste videomuzun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Eğer halen kanalımıza abone değilseniz kanalımıza abone olmayı ve arkadaşlarınıza bizden bahsetmeyi unutmayın. Bir sonraki videoda görüşmek üzere hoşça kalın. 

Yorumlar 28
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 06:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2021 07:58
Alaaaaağm, Ahdung...
Medal of Honor oyundan otesidir.
Hele Commandosu yeniler bilmez. Kendimizi toprağa gömecez diye yumuşak yer arardık.
MK Okuru
MK Okuru 21.10.2023 17:47
ben indirdim ama oynayamadım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2021 21:16
4 gb ram 64 gb laptop a yuklenir mi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 07:27
War thunder mı? Daha neler. Reklamdır yazsaydıniz altına da tam olsaydı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 20:06
Enemy Front'u da deneyin derim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 10.02.2021 18:54
hidden & dangerous 2 ve commandos 3 her ne kadar kısa sürse de eklenmeli
Kalan Karakter: 300 Gönder
En iyi 2.Dünya Savaşı oyunları
İlginizi Çekebilir