1/3

En sağlam oyun müzikleri!

Merlinin Kazanı 11.12.2013 - 17:20
Ofisçe sizin için seçtik
Sevgili Merlin okuru, bugün ofisçe sizlere en sevdiğimiz oyunların müziklerinden bir seçki yaptık! Persona'dan Metal Gear'a, GTA'dan Assassin's Creed'e bu listede yok yok!

En sağlam oyun müzikleri!

Tayfun Kumaş:


Soundtrack denince izlediğim diziler, filmler ve oyunlarım...

Sevgili Ceyda, daha önce sizin için birkaç liste yapmıştı ama bunlarada kaldığımız yerden devam etmek lazım. Çünkü dinlenmesi gereken o kadar çok müzik var ki...

Yani aslında elimde de çok uzun bir liste var. Uzun zamandır soundtrack haricinde normal hit müzikleri bile dinlediğimi hatırlamıyorum. Bazı firmalar müzik konusunda o kadar başarılı ki seni bir takım psikolojiye, duygudan duyguya sokacak müzikleri seçebiliyorlar, hatta yaptırabiliyorlar.

Şimdilik mutlaka dinlemeniz gereken 10 sözlü soundtrack seçimi yaptım. Listenin devamı mutlaka gelecek. Sizlerde eklenmesini düşündüğünüz şarkı isimleri varsa yorumlarda belirtin.

İyi dinlemeler...


01 - Max Payne 2: Fall of the Max Payne

Poets Of The Fall - Late Goodbye

Birçok oyuncu Poets of The Fall grubunu bu şarkı ile keşfetti. Max Payne 2'nin çıktığı 2003 senesine ve 2006'ya kadar olan o jenerasyona dönecek olursak, Max Payne'in ikinci oyunda yaşadığı çöküşün ve o acıklı trambanın üstüne kalbimize saplanan bir ok gibiydi bu parça. Halen açıp dinleyince o duyguları yaşarız. Max Payne'i deli gibi oynayanlar bu duyguyu çok iyi bilir. Genelde track, track yani müzik listesine parça derler ya aslında insandaki boşluğu dolduran şeydir bu parça. Müzik budur!

Sözleri de Max Payne'in yazarı Sam Lake'in yazdığı bir şiirden alıntıdır. Şarkının hikayesi de oldukça etkileyicidir.

En sağlam oyun müzikleri!

02 - Alan Wake

Poets of the Fall - War

Yine aynı grup yine farklı oyun ve yine Poets of the Fall grubunun kattığı duygusal hisler. Bildiğiniz gibi Max Payne 1 & 2 ile Alan Wake'in geliştirici Remedy'in oyunlarına konuk olan bir grup. Her seferinde müzik seçiminde de oldukça başarılılar. Bu müziğin klibinde Alan Wake'in kendisi yani Ikka Vilsi oynuyor ve klip oyuna odaklı mükemmel bir gerçekçilikte. Sözü fazla uzatmadan sizi bu müzik ile başbaşa bırakacağız ama bu müzikten sonra aklınıza şunu da not edin: Poets of the Fall - Old Gods Of Asgard

03 - Medal of Honor: Warfighter

Linkin Park - Castle of Class

Medal of Honor Warfighter'ın çıkışına aylar kala Linkin Park'ın ''Living Things'' isimli albümünde çok beğenilen şarkılardan biridir: Castle of Class. Şarkı özellikle Medal of Honor Warfighter'a adanmıştır ve klibin teması da EA'de oyuna göre çekilmiştir.


04 - Grand Theft Auto V
The Chain Gang Of 1974 - Sleepwalking

Yılın oyunu Grand Theft Auto V'in en mükemmel soundtracklerinden biridir. Spike TV'nin düzenlediği VGX 2013 ödül törenlerinde de yılın oyun soundtrack'i olmuştur.

Ayrıca Grand Theft Auto V'in ''The Official Trailer'' isimli çıkış videosunda dinlediğiniz o eşsiz müziktir.

En sağlam oyun müzikleri!
05 - Call of Duty Black Ops II
Avenged Sevenfold - Carry On


Raul Menendez gibi ciddi bir düşmana karşı, Alex Mason ve Frank Woods ile yaşadığımız trajediden sonra oyunun credits'inden sonra easter egg olarak karşımıza çıkan etkileyici yapımdı.

06 - Call of Duty Ghosts
Eminem - Survival

Eminem'in yıllarca Call of Duty markası adı altında birçok şarkısı kullanıldı. Bu sefer Activision, Eminem ile iyi bir anlaşmaya varmış olmalılar ki ile Call of Duty'nin son üyesi Ghosts'a özel olarak Survival adlı single'ı ile merhaba dedi. Oyunun sonundan sonra credits bölümünde çalan o şarkıya ve oyunun temasında çekilen klibe aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

07 - Crysis 2
B.o.B - New York, New York

2010 ve 2011 senesi içerisinde büyük bir merakla beklenen Crysis 2'nin çıkış videosuna özel olarak B.o.B'un hazırladığı özel trailer müziği. Ayrıca Crysis 2 ''2011 senesinde yılın en iyi FPS oyunu'' seçilmiştir.

08 - Max Payne 3
HEALTH - Tears

Rockstar Games'in en çok sevdiğim özelliklerinden biri ise pek meşhur olmayan ama kaliteli işler çıkarabilen grupları, sanatçıları bularak onlara hem kendileri, hem sanatçılar için iyi bir bütçe ayırarak hazırlattığı şarkılar oluyor. Mesela Health grubu da bunlardan birisi. 2012'de Max Payne 3'ün çıkış yaptığı yaz döneminde, oldukça başarılı müziklerle tam bir yaz havası yaşatarak bizleri etkilemeyi başarmıştı. Max Payne 2 ile açtığımız listeyi, Max Payne 3 ile böylelikle kapatalım.

Ayrıca Emicida - 9 Circulos adlı şarkı da bir alternatif olarak listenizde kalsın.