1/4

En yeni FPS motorları karşı karşıya

Murat Halilbeyoğlu 26.04.2011 - 14:35
Hepsi aynı mı, yoksa hepsinin yeri ayrı mı?
2011 yılının oyun açısından çok verimli geçtiğini söylemek yanlış olmaz. Şu zaman kadar gelmiş olan oyunlar ve özellikle yaz ayında çıkacak olanlarla daha aralığa kadar epey bir oyalanacağımız kesin. Üstelik artık oyunlar yavaş yavaş nesil atlamaya da başlıyor. Günümüzde PC'ler bu tartışmaya girmese de konsolların artık bu yeni jenerasyona uygun bir şekilde yeniden yapılandırılması tartışılırken oyun yapım teknikleri de bu yapılandırmayı itekler durumdalar.

Geçtiğimiz sene de pek çok oyun çıkmış olsa da oyun yapım tekniklerinde bu derece bir yenilenme oluşmamıştı ancak özellikle Crysis'in yeniden ortaya çıkıp grafiksel anlamda tekrardan oratama bir atom bombası atması işleri de bir hayli kızıştırdı.

İşte şimdiki yazımızda da bu konuya bir göz atacağız. 2011 yılında öne çıkan üç büyük yeniliği, yani CryEngine 3, Frostbite 2.0 ve Unreal Engine 3, tek bir ortamda birleştirip hangisinin daha başarılı olduğunu veya aralarında bir fark olup olmadığını bulmaya çalışacağız.

En yeni FPS motorları karşı karşıya
Daha elbette oyun dünyasına yardım eden ve bizlere olabildiğince görsel güzellikler sunan pek çok oyun motoru mevcut. Herşeyden önce kasım ayında çıkacak olan, merakla beklediğimiz yeni Bethesda motoru Creation Engine ve RAGE ile aramıza geelcek olan idTech 5 de işin içine girecek. Lakin henüz bu iki motoru da bir oyun içerisinde aktif olarak görmediğimiz ve ileri derecede tecrübe etmediğimiz için şimdilik onları listeye katmadık. Ancak her iki oyunda piyasaya çıkıp ne kadar güçlü olduklarını gösterdiğinde yeni bir liste yapacağımızdan emin olabilirsiniz.

Zaten olay da bu, ya hepsi ya hiç biri. Seçim sizini, sizce hangisi?