Ünlü YouTuber Enes Batur'a üç ayrı suçtan soruşturma başlatıldı!

Furkan Güler 29.11.2018 - 14:20
YouTuber'ın başı dertte!

Geçtiğimiz ay Çocukları Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği Başkanı Erhan Nacar'ın internet üzerinden başlattığı sosyal medya fenomenlerine karşı başlattığı eylem, beklenildiği üzere mahkemeye taşındı. Amcası ile yayınladığı video sonrasında olumsuz eleştirilerin odak noktası olan Enes Batur, öyle bir videoyu takipçileri ile paylaştığı için özür dilese de, mahkemeden kaçamadı.  Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme , kişilerin huzur ve sükununu bozma, sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçlarından hakkında soruşturma açılan Enes Batur, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek.

Enes Batur hakkında soruşturma başlatıldı!

Diğer sosyal medya fenomenlerinin de odağında olan genç yıldızın neler yapacağı ise merak ediliyor. Son olarak geride bıraktığımız ay Çocukları Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği Başkanı Erhan Nacar, fenomenler hakkında şunları demişti;

“Çocuklarımız bizim bireyler olarak, anne baba olarak sahip çıkmamız gereken gençlerimiz. Bunlar artık örf ve adetlerimizden uzaklaşmaya başladı. Sosyal medya ve dijital çağ hayatımıza girdiğinden beri, bunların olumlu yönde etkilerini değil, olumsuz yönde etkilerini almaya başladık. İşte bunlardan biri fenomenler. Vazgeçilmez fenomenler. Fenomenlerden birisi olan Enes Batur'a, biz dernek üzerinden yine ailelerden gelen şikayetler üzerine hemen açmadık tabi önce araştırdık baktık doğruluk paylarına baktık. Baktık ki gerçekten çok korkunç bir derecede sosyal medyayı 18 yaş altında olan çocuklarımız takip ediyor. Bunlar psikolojik olarak, hem pedagogların kontrolünde olması gerekiyor. Hem de anne babaların kontrolüne alınması lazım.”

Yorumlar 27
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 01:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 30.11.2018 09:36
Yıl 1988 o zamanlar internet yoktu vardıysada Türkiyede yoktu ? Yani kısacası halkın kullanacağı düzeyde değildi. Zor bela Vestel MSX bilgisayar aldırabilmiştim. Hayalim Commoder 64'dü, bizimkiler tanıdığa gitmişler işte sonuç...Neyse ? ilkokul üçüncü sınıftayım, habire oyun oynuyorum. Bir yasak geldi, sadece yazları ve tatillerde oynayabilirsin diye..kutusuna kaldırdılar, sadece tatillerde görebildiğim bir bilgisayar haline geldi. Oyun sayısı commoder 64 kadar yoktu, haliyle bizi MSX'in işletim sistemi olan Basic öğrenmeye doğru yöneltti, kötüde olmadı.
MK Okuru
MK Okuru 1.12.2018 13:38
emc, her yazılımcının tipik yalanını sende tekrarlamışsın. Kusura bakmada bu numara artık bayatladı fena kokuyor hemde. Gerçi senin yazılımcı olduğundan da şüpheliyim de orası ayrı konu. Boşuna çabalama yemiyoruz bunları başka bir yalan bul atacaksan. Yalan atmayı bile beceremiyorsunuz be.
Kalan Karakter: 300 Gönder
omrkcmn
omrkcmn 30.11.2018 12:13
Bir milyon çocuk bu utanmaz adamı izliyor. Son videosunda müstehcen içerikleri utanmadan paylaşıyor. Kareli olsa bile çocuk mereka girip araştırmaya başlıyor. Sonra? Tabiki porno bağımlılığı. Ruh ve akıl sağlığı bozuk nesil niye çıkıyor. Bu gerizrkalılar yüzünden. İnsan gibi içerik paylaşsa can feda. Hangi videosu kişiye bir şey katıyor? Ege üge ajjsjd ama o başarılı kıskanma. Ulan neyini kıskanayım. İsterse milyarder olsun. Yanlışın karşısında susmamak gerek.
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2018 16:48
çok özür diliyorum da ülkenin hangi yanlışına sesinizi çıkarıyorsunuz? sadece sesinizi çıkarabildiklerinize gücünüz yetiyor savunduğumu düşünme ki ben de enes baturu gram sevmiyorum ama yaptığın yorum biraz saçma.
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2018 14:08
Ülkede okadar yanlış var bunun mu karşısında duruyorsun auto control diye birşey var yasaklar işe yaramaz çocuk yaş da auto control kazandırırsanız böyle gereksiz insanların içerikleri çocuklar da etki yapmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2018 16:00
Youtube dan men edilsin. Videoları kaldırılsın. Videolarını başka platformlardan yayınlamaya çalışanlara da ceza kesilsin. Bu adamı unutturmak, yaptığı şerefsizliklerin önüne geçmek her Türkün boynunun borcudur. Bu şerefsiz batılılaşmayı yanlış anlayan ve ülkemizi Amerika zanneden zavallının teki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
kahvebitti
kahvebitti 30.11.2018 14:58
İnternet servis sağlayıcılarında aile filtresi var aileler sorumluluk alıp kullansa çocuğunun eline verdiği makinede youtube kullanımını kapatsa sorun kalkıcak ama daha kendini yetiştirememiş insanlar çocuk yetiştirmeye kalkıyor. Enes batur vs benzerlerini sevdigimden savunduğumdan değil ama burası Türkiye yarın kalkıp bütün interneti genel olarak sansürlerse yetkililer şaşırmayın ondan sonra sadece sonu gov olan sitelere gireriz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 30.11.2018 11:14
Ne yıldızıya veletlet izliyor adamı o kadar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Enes Batur'a üç ayrı suçtan soruşturma başlatıldı!
İlginizi Çekebilir