Envizions, EVO 2'yi duyurdu

Murat Sağlam 26.05.2011 - 10:58
Akıllı konsol EVO 2 geliyor
Envizions bugün yaptığı basın açıklamasıyla, EVO 2'nin piyasaya sürüleceğini duyurdu. EVO 2'nin Android 2.2 işletim sistemi kullanacağı açıklandı. Bu şekilde de dünyanın ilk Android işletim sistemli konsolu olarak tarihe geçmiş oldu.

Envizions, EVO 2'yi duyurdu
EVO 2'nin bugünden itibaren oyun geliştiricilerine gönderileceği ve oyunların yapımına başlanacağı duyurulurken, geliştiricilere konsolun bedava gönderileceği ama isteyen geliştiricilerin EVO 2'ye finansal destek amacıyla 150 dolarlık bir ücreti istemeleri halinde ödeyebilecekleri belirtildi.

EVO 2, yurtdışında 250 dolar fiyatla piyasaya sürülecek. Türkiye satış fiyatı ise tabii ki belli değil. Konsol bir adet TV kumandası, bir kontrolör ve HDMI kablo ile birlikte satılacak. İçerisinde ise Samsung'un 1.2 GHZ'lik bir işlemcisi, 512MB belleği ve Android 2.2 desteği olacak.

Envizions, EVO 2'nin dünyanın ilk Android destekli konsolu olacağını, kullanıcılara online olarak oyun listeleri hazırlama imkanı sunacağını ve tüm sosyal ağlarla tam iletişim ve koordinasyon halinde olacağını belirtti. Ayrıca 2011'in son çeyreğinin sonlarına doğru 3 boyutlu hareket sensörlerinin de konsola ekleneceği duyuruldu.

Son olarak konsolu satın alan kullanıcıların, EVO 2'yi istedikleri gibi modifiye etmelerine izin verileceği ve bu şekilde de kullanıcıların geliştireceği ve sosyal olarak görev alacakları ilk konsol olacağı belirtildi. Konsolun Amerika'da bu sonbaharda piyasada olması bekleniyor.
Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 06:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
Envizions, EVO 2'yi duyurdu
İlginizi Çekebilir