Epic Games bedava oyunlara ne kadar ücret ödüyor?

Ersin Kılıç 4.05.2021 - 11:22
Epic Games'in haftalık olarak bedava verdiği oyunlara dair ödediği ücretler sızdırıldı. Ortaya çıkan liste dudak uçuklatacak cinsten

Epic Games bedava olarak oyunculara her hafta bildiğiniz gibi oyunlar vermeye devam ediyor. Genelde her hafta iki oyun veren firmanın zaman zaman bire düştüğünü, zaman zamansa üçe kadar çıktığına tanıklık edebiliyoruz. Tabi büyük bütçeli yani AAA olarak adlandırılan oyunlarla karşılaştığımız gibi bağımsız taraftan verilen oyunların sayısı da bir hayli fazla. Peki Epic Games Store'un bedava olarak verdiği bu oyunlar için dağıtımcısına ne kadar para verdiğini hiç merak ettiniz mi? İşte geçtiğimiz saatlerde firmanın ödediği ücretlere dair bir liste ortaya çıktı. Bu listeye baktığımızda oldukça dikkat çekici rakamlar görüyoruz.

Epic Games bedava oyunlar için ödediği ücretler sızdırıldı

Epic Games bedava oyunlara ne kadar ücret ödüyor?

Öncelikle Epic Games Store'a üye olan ve bedava oyunları alan yun severlerin %7 oranında daha sonradan farklı harcamalar yaptığı da belirtilmiş. Listeye baktığımızda ise onlarca oyunun yanı sıra bu oyunlara dair farklı istatistiklerin de sızdırılan bu belgede yer aldığını görüyoruz. Epic Games bedava olarak verdiği tarihlerin yanı sıra oyunlara dair birçok bilgiye de yer vermiş. Bedava olarak verilmesi için oyunlara ödenen ücretlerin yanı sıra bu oyunların sisteme ne kadar üye kazandırdığı gibi rakamları da listede net olarak görebiliyoruz. 

Sızdırılan rakamlara baktığımızda ödenen ücretler konusunda bir milyon doları geçen üç oyun dikkat çekiyor. Örneğin Epic Games, Subnautica oyununu ücretsiz olarak kullanıcılarına vermek için dağıtımcı firmaya tam 1.4 milyon dolar ödeme yapmış. Bu oyunun Epic Games Stora sistemine kazandırdığı üye sayısı ise 804.052 olmuş. Diğer taraftan batman Arkham serisi için ise firmanın Warner Bros'a tam 1.5 milyon dolar ödediği gözüküyor. Bu oyunun yeni üye sayısına katkısı ise 613.912 kişi olarak gözüküyor. 1 milyon dolar ödenen Mutant Year Zero ise 197.845 kişiyi Epic Games Store sistemine üye yapmış. For Honor için ise firmanın Ubisoft'a sadece 63.000 dolar ödeme yaptığı da dikkat çeken rakamlar arasında yer alıyor. Listede en çok merak edilen konulardan biri olan GTA V rakamlarına ise yer verilmemiş.

Epic Games Store'un son dokuz aylık dönemde ücretsiz oyun vermek için yaptığı toplam harcama ise 11.658.000 dolar olarak gözüküyor. Listede yer alan 38 oyunun yeni üye anlamında toplam katkısı ise 4.924.213 olmuş. Sızdırılan bu listeye aşağıdan göz atabilirsiniz.

Epic Games bedava oyunlara ne kadar ücret ödüyor?

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 03:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
Flipflop
Flipflop 5.05.2021 19:36
Linke tıkladım, ücretsiz oyun aracılığıyla üye olanların %7'si ücretli satın alma yapmış. Bunların ortalaması da 40 dolarmış, 53 milyon olar gelir. 11.6 milyon dolar ödeyip 53 milyon dolar ciro yapılmış, bu cirodan oyun şirketleri ne kadar alıyor onu bilirsek 9 aylık bilançoda kar mı zarar mı edilmiş anlaşılır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 4.05.2021 15:29
böyle bir kıyağı hiçbir oyun firması yapmadı ve muhremelen yapmayacak
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 19:20
Kıyak değil, adamlar bonkörlüklerinden yapmıyorlar bunu, steam ve origin'i aradan çıkarıp tek market olmak istiyorlar, tekel olduktan sonra da istedikleri gibi at koşturabilirler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 12:58
bişey değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 12:54
Polygon'dan al haberi

-------------------------------------

Haber içerisindeki linke tıklarsanız haber kaynağını görebilirsiniz.

Not: Haber kaynağı Polygon değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games bedava oyunlara ne kadar ücret ödüyor?
İlginizi Çekebilir