Epic Games mağazası mobil platformlara da gelecek

Alparslan Gürlek 4.06.2020 - 11:10
Epic Games CEO'su yaptığı açıklama ile mağazanın ilerleyen dönemlerde hem iOS hem de Google Play Store marketlerine ekleneceğini belirtti.

Epic Games CEO'su Tim Sweeney'in video oyunu dağıtım platformu Epic Games Mağazası için büyük planları var. Bu planlardan biri, Epic Games Launcher’ı gelecekte Android ve iOS cihazlarına getirmek.

Epic Games mağazası mobil platformlara da gelecek

GameSpot'un” Play For All”  yaz oyun etkinliğini başlatan bir röportajda Sweeney,  Epic Games’in başarısından, Steam gibi dev bir rakibin karşısına çıkmanın zorluklarından ve çapraz platform oyunların sektör için ne büyük bir nimet olacağından bahsetti. GameSpot, Sweeney’e Epic Game Mağazası için mobil cihazlara çıktıktan sonra bir gelecek hedefiniz var mı? Diye sorduğunda ise şu yanıtı aldı:

Sweeney: “Epic Games Mağazasını gelecekte iOS'a getirmek istiyoruz ve Android'e getireceğiz. Sektörün ilerlemesine yardımcı olmanın iyi bir yolu olduğunu düşünüyoruz. Bir oyun geliştiricisi olarak Epic, bu kitleyi Fortnite etrafında oluşturdu ve PC ve Android'de bir dağıtım platformunun nasıl çalıştırılacağını öğrendi. Şimdi, Unreal Engine'den Epic Online hizmetlerine kadar birçok şeyle yaptığımız gibi, oyunlarını kullanmak isteyen diğer tüm geliştiricilere açıyoruz ve sektöre hizmet etmeye ve ekosisteme gerçekten ilginç bir alternatif sunmaya çalışıyoruz ."

Epic Games mağazası mobil platformlara da gelecek

Oyuncuların Fortnite oyununu telefonlarına indirmesi için onlara QR kodu veren bağlantının Epic Games Mağazası üzerine yönlendirme alması bize Android için gidecekleri yol haritasını da gösteriyor olabilir. Yapılacak Epic Games uygulaması Android için bu temellerde başlayabilir. Android için bunun üzerinde çalışıyorlar diyebiliriz fakat Apple’ın mağazasında henüz bir Epic Games Başlatıcısı uygulaması yok.

Yapılan görüşme, aslında Epic Games Mağazasının mobil cihazlara gelmesi konusunda yapılan ilk görüşme değildi. Sweeney, Aralık 2018’de Game Informer ile yaptığı bir röportajda da buna değinmişti. Dijital dağıtıcısının (Epic Games Mağazası) PC ve MAC için 2018 yılında, sonrasında Android için de 2019 yılında çıkacağını belirtmişti. IOS’un 2019 yılının devam eden aylarında gelebileceğini de eklemişti.  2019 gelip geçse de, Tim Sweeney hâlen Epic Games Mağazasının mobil platformlara gelmesi konusuna ilgili görünüyor.

Önceki Epic Games Mağazası haberinde bahsetmiştik ama kaçıranlar için buraya da bir hatırlatma notu bırakalım. Borderlands: The Handsome Collection paketi 4 Haziran tarihine kadar Epic Games Mağazası üzerinde ücretsiz. Borderlands 2 ve Borderlands: The Pre-Sequel oyunlarını içeren paketi herhangi bir ücret ödemeden kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games mağazası mobil platformlara da gelecek
İlginizi Çekebilir