Epic Games, Remedy, Playdead ve Team ICO ile anlaşma sağladı

Ersin Kılıç 28.03.2020 - 13:44
Epic Games yaptığı duyuru ile Remedy firmasının yanı sıra Limbo ve Last Guardian yapımcılarıyla da özel bir anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Epic Games tabir-i caiz ise bomba bir duyuru yaptı. Firmadan gelen bu duyuruya göre Remedy, Playdead ve Gen Design firmaları ile özel bir anlaşmaya varıldı. her üç firmayla da uzun bir birlikteliğin ilk adımları atılırken çıkacak olan yeni oyunların dağıtımının Epic Games tarafından üstleneceği de duyuruldu. Bir nevi üç firmanın da yeni oyununun Epic Games Store'a özel olarak gelebileceğini söyleyebiliriz. 

Epic Games, Remedy, Playdeadve Team ICO ile anlaşma sağladı

Yapılan anlaşmaya göre her üç oyun da Epic Games Publishing olarak dağpıtılacak. Buna rağmen çalışmaların tüm kontrolü ve oyunların fikri mülkiyetleri firmalarda kalacak. Yani olası bir seri durumunda devam projelerini farklı dağıtımcı ya da platformlara çıkarabilecekler. Ayrıca oyunun gelişim aşamasında Epic Games'ten herhangi bir baskı göremeyeceklerini de böylelikle anlamış oluyoruz. Bildiğiniz gibi birçok firma oyun geliştirirken dağıtımcı baskısından dolayı çok farklı oyunlara imza atabiliyorlar. Bunun son örneklerinden birini Anthem'da görmüştük.

Epic Games, Remedy, Playdead ve Team ICO ile anlaşma sağladı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Epic Games CEO'u Tim Sweeney, "Önemli yapımcılarla çalışarak her zaman istediğimiz yayıncılık modelini de inşa ediyoruz." ifadelerinde bulunmuş. Diğer taraftan anlaşmayla ilgili Epic Games'in geliştirici maaşlarında güvence, yerelleştirme, pazarlama ve tüm yayınlama maliyetlerini üstlendiği de belirtilmiş. Kısaca Epic Games'in yayıncılara "arkanızda bu projeler için biz varız, biz yayınlayacağız, dilediğinizi yapın" ifadesinde bulunduğunu da söyleyebiliriz.

Remedy firması bildiğiniz gibi Max Payne, Alan Wake, Quantum break ve son olarak da Control gibi önemli oyunalra imza atmıştı. Firmanın iki yeni projesi olduğu ve bu projelerin Epic Games tarafından dağıtılacağı da açıklandı. Bu projelerden birisi AAA kalitesinde multi platform bir oyun olacak. Diğer projenin ise biraz daha ufak bütçeli olacağı belirtilmiş. Ayrıca her iki proje de Northlight Engine grafik motorunu kullanacak.

Playdead firmasını ise Limbo ve Inside oyunlarından hatırlıyoruz. Firma yeni oyunlarının gelişim aşamasında olduğunu bir süre önce açıklamıştı. Son olarak oyun dünyasının en farklı ve özgün yapımlarına imza atan Gen Design ise daha çok Sony ile içli dışlı olan bir firmaydı. Team ICO olarak da bilinen firma daha önce ICO, Shadow of the Colossus ve Last Guardian gibi önemli yapımlara imza atmıştı.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 04:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2020 16:09
Epic çok doğru bir yolda ilerliyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2020 09:00
herkesin steam'e karşı bir kini var :) dombili para kazanacağım derken ne yaptın sen bu oyun yapımcılarına.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2020 14:30
TEAM ICO'nun bu aileye katılması ilginç ve takip edilmesi gereken bir haber olmuş kanımca. Bence iyi oyunlara imza atmış bir ekip.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games, Remedy, Playdead ve Team ICO ile anlaşma sağladı
İlginizi Çekebilir