Epic Games Store için yeni özellikler ekleniyor

Alparslan Gürlek 18.03.2021 - 11:44
Epic Games Store için aralarında Discord gibi sesli ve yazılı grupların olacağı birçok yeni özellik geliyor. Platform, sosyal yönünü geliştiriyor.

Epic Games Store üzerinden oyun satın alan ya da ücretsiz oyunları kütüphanesine ekleyen oyunculara iyi haber! Epic Games, platformun belki de en öne çıkan eksiklikleri üzerinde çalışıyor. Özellikle sosyal etkileşim yönünde büyük eksiklikleri olan dijital oyun vitrini bunların üzerine odaklanıyor. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yılın tamamını inceledikleri ve gelecek özelliklerden bahsettikleri bir yazılarında da bundan bahsetmişlerdi.

 

Epic Games Store için yeni özellikler yolda

Epic Games Store kullanıcıları için sosyal etkileşimi artırmaya yönelik yeni özellikler geliyor. Bu aydan başlayarak önümüzdeki süreçte platform güncellenerek oyuncuların birbiriyle daha rahat etkileşime girebileceği bir hal alacak. Epic, yayınladığı bir blog gönderisiyle bu ay ve önümüzdeki süreçte eklenecek yeni özellikler hakkında detaylar paylaştı. Gelin önümüzdeki süreçte bizi neler bekliyor? Birlikte bakalım.

Bu ay platforma "Oyuncu Kartları" özelliği ekleniyor. Sosyal panelde bir arkadaşınızın üzerine tıkladığınızda o arkadaşın oyuncu kartı açılacak. Bu kart üzerinde ortak arkadaşlarınızı, bağlı olduğu hesapları görebileceksiniz. Ayrıca ilerleyen süreçte eklenecek "Gruplar" özelliği geldiğinde yine bu kart üzerinden kullanıcıya grup daveti gönderebileceksiniz. Bunun yanı sıra kendi oyuncu kartınızı da özelleştirebileceksiniz.

Epic Games Store için yeni özellikler ekleniyor

"Gelişmiş Arama" özelliği de bu ay eklenecekler arasında. Bu özellik daha etkili bir arama sistemi vaat ediyor. Bir kullanıcıyı aradığınızda onunla ortak arkadaşlarınızın sayısını da gösteren daha iyi bir eşleşme sonucu alacaksınız. Aynı zamanda bekleyen bir oyun davetiniz varsa "Katıl" butonuna tıklayarak beklemeksizin doğrudan oyununa katılabileceksiniz.

Sosyal panel için küçültülmüş bir görünüm de geliyor. Daha önce "Arkadaşlar" sekmesini açmak için yeni bir pencere açmamız gerekiyordu. Bundan sonra yeni bir pencere açmaya gerek kalmadan, Epic Games Launcher içine entegre olarak sosyal panele ulaşabileceğiz. Aynı zamanda artık çevrimiçi durumunuzu "Rahatsız Etmeyin" olarak değiştirebileceksiniz. Bununla birlikte fısıldamalar fazla kullanılmadığı için şimdilik çevrimdışı bırakılıyor ancak gelecekte daha geliştirilmiş bir işlevsellikle getirmek istediklerini belirtiyorlar.

İlerleyen süreçte neler gelecek?

Bu ay olmasa da, önümüzdeki dönemde "Gruplar" özelliği geliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar Discord'da olduğu gibi gruplar kurarak sesli ve metin sohbeti yapabilecekler. Bu da oyun oynarken üçüncü parti bir yazılıma ihtiyaç duymadan, doğrudan sesli sohbet yapabileceğimiz anlamına geliyor.

 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2021 19:55
Discord varken bunu yapması saçma mağazayı geliştirmeye odaklansınlar insanlar dc üzerinde düzenini kurmuş geçmez yani kimse
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games Store için yeni özellikler ekleniyor
İlginizi Çekebilir