Epic Games vs Apple davası mahkemede sürüyor

Alparslan Gürlek 3.03.2021 - 10:42
Epic Games ve Apple arasında çıkan Fortnite gerginliği ile başlayan süreç, önümüzdeki ay mahkemede yüz yüze duruşma için onaylandı.

Epic Games'in Apple aleyhindeki davasında, Yargıç Yvonne Gonzalez, mahkemenin 3 Mayıs Pazartesi günü yüz yüze duruşma ile devam edeceğini söyledi. Geçtiğimiz yıl başlayan Epic vs Apple savaşı hız kesmeden devam ediyor. Eğer olayın başını kaçırdıysanız, endişelenmeyin, bütün süreçten kesitleri sizlerle paylaşacağız.

Epic vs Apple savaşı yüz yüze duruşmada devam edecek

MacRumours tarafından bildirildiği üzere, yargıç, soruları yanıtlamaları için bütün tanıkların Kuzey Kaliforniya'ya seyahat etmesi gerektiğini söyledi. Davanın, mahkemenin şahsen dinlemesi için yeterince önemli olduğunu belirtti. Mahkeme salonuna girmesine izin verilen kişi sayısı da dahil olmak üzere, mahkemenin katılımcıları güvende tutmak için önlemler almayı planladığını söyledi. Olaya dahil olan kişiler ve şirketler, duruşmadan sonra iki hafta boyunca karantina altına alınacak.

Yargıç, Mayıs ayındaki COVID enfeksiyonlarının sayısına bağlı olarak, yüz yüze duruşmanın potansiyel olarak bir Zoom çağrısına dönüşebileceğini de belirtti. Ancak ne olursa olsun, Mayıs ayında davanın ilerleme kaydedeceğini belirtti.

Epic Games vs Apple davası mahkemede sürüyor

Nereden çıktı bu dava, mahkeme?

Epic vs Apple savaşını başlatan oyun Fortnite oldu. AppStore üzerinde oyun içi satın alımlar için, Apple'ın ödeme sistemini kullanmayı reddeden Epic Games, Fortnite için kendi ödeme sistemlerini oluşturmuşlar. Bu ödeme sistemi ise, Apple'ın oyun içi gelirlerden yaptığı %30 kesintiyi yok sayıyor. Hal böyle olunca Apple "Sen misin kardeşim ödeme sistemimizi yok sayan?" diyerek Fortnite'ı AppStore'dan kaldırıyor.

Tabi Epic bunun üzerine hiç beklemeden #freefortnite kampanyasını başlatıyor. Apple'ı kendi silahıyla vuran bir fragman yayınlıyor ve oyun içinde bir turnuva düzenliyor. Fortnite turnuvasını kazananlara ise kafası çürük elma haline gelmiş bir "Apple kostümü" veriyor. Bu savaşın mevcut yaralıları arasında Apple cihazlar için desteği kesilen Unreal Engine bulunuyor. Hatta tam bu kısımda Microsoft devreye giriyor ve yargıç, Apple'ın, Unreal Engine desteğini kalıcı olarak kaldırmasını engelleyen bir yasaklama emri veriyor.

Henüz daha mahkeme kesin bir karara varabilmiş değil. Dava sürüyor ve önümüzdeki ay yüz yüze bir duruşmayla taraflar karşı karşıya gelecek. Fortnite'ın iOS sürümünün geleceği bu duruşmalara bağlı. Gelişmeler oldukça sizi en hızlı şekilde haberdar etmeye çalışacağız. Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games vs Apple davası mahkemede sürüyor
İlginizi Çekebilir