Epic Games Store kullanıcı bilgilerini Çin hükumetine mi satıyor?

Ahmet Özçilingir 8.04.2019 - 11:33
Epic'in patronu açıklama yaptı

Son haftaların en çok tartışlan konularından biri ile ilgili, Epic Games'in başındaki isim Tim Sweeney'den açıklama geldi. Geçtiğimiz hafta Epic Games Store ile ilgili çok büyük bir iddia ortaya atılmıştı. Epic Games Store uygulamasında yer alan bir casus yazılımın kullanıcı bilgilerini arşivlediği ortaya çıkmıştı. Epic Games'in Tencent vasıtasıyla kullanıcı bilgilerini Çin hükumetine verdiği iddia edilmişti.  Epic Games Store'un en büyük ortaklarından biri Çinli teknoloji devi Tencent şirketi. 

Epic Games Store kullanıcı bilgilerini Çin hükümetine mi satıyor?

Epic'in en büyük yatırımcılarından biri olan Çinli Tencent şirketi, büyük bir paranoyanın oyuncu topluluğu arasında yayılmasına yol açtı. Forumlarda başlayan daha sonra iyice büyüyen ve sürekli dillendirilmeye başlayan, Epic Game Store'daki casus yazılım, kullanıcı bilgilerini Çin hükumetine sızdırıyor iddiası, Epic Games'in CEO'su Tim Sweeney'yi açıklama yapmak zorunda bıraktı. Twitter hesabından bir açıklama yapan Sweeney; "Özel oyunlar konusunda insanların kızgın olmalarını anlayabiliyorum, insanların şikayet etme hakkı var. Ama lütfen casus yazılım ve bilgi sızdırma hakkındaki yalanlarla, gerçekleri ve görüşleri birbirinden ayırın."

Epic Games Store kullanıcı bilgilerini Çin hükumetine mi veriyor?

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 22:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2019 16:02
İşin komik yanı tencent bunların %40 'ına sahip ve bilgi çalıyorlar diyorlar. Düşünelim dünyanın en çok oynanan ve en popüler oyununun %100'üne kim sahip. Kimsenin Riot Games'e bir şey dememesi çok garibime gidiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2019 09:37
Söylentiler doğru..

Ben programın içinde ki casus yazılımım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games Store kullanıcı bilgilerini Çin hükumetine mi veriyor?
İlginizi Çekebilir