Epic Games Store puanlama ve anket sistemini duyurdu

Alparslan Gürlek 25.06.2022 - 11:55
Epic Games Store puanlama ve anket sistemini duyurdu. Steam'in incelemeler bölümüne benzeyen yeni sistem oyunculara görüş bildirme fırsatı sunuyor.

Tıpkı Steam'in incelemeler bölümünde olduğu gibi Epic Games Store puanlama ve anket özelliklerini duyurdu. Dijital oyun vitrinine eklenecek bu yeni özellikler sayesinde kullanıcılar, deneyimlediği oyun ya da programlar için puanlama yapabilecek, aynı zamanda kendisine yöneltilen anketlerle mağaza sayfasındaki ilgili kısmın şekillenmesine yardımcı olabilecek.

Epic Games Store puanlama ve anket sistemi nasıl çalışacak?

Epic Games Store puanlama sistemi, herhangi bir oyunu 2 saatten fazla oynamış kullanıcıların 5 üzerinden verdiği puanlarla oyun için bir ortalama belirleyecek. Ancak bu puanlama rastgele şekilde yapılacak, şöyle ki oyunu oynadınız ve kapattınız diyelim, hemen ardından Epic Games istemcisi sizden puan vermenizi isteyecek. Şirket yayınladığı duyuruda "Bu istekler rastgele bir şekilde gönderildiğinden, oyuncularımızı çok fazla istek göndererek rahatsız etmeyecek" diyor. Aynı zamanda oynadığınız bütün oyunlar ve kullandığınız bütün programlar için sizden puanlama yapmanızı istemeyecek. "Bu yaklaşım oyunların bir inceleme bombardımanına tutulmasını önleyecek ve puan verenlerin oyunu gerçekten oynayan kişiler olmasını sağlayacak." Oyunun genel puanı mağaza sayfasında aşağıdaki görseldeki gibi görünecek.

Epic Games Store puanlama ve anket sistemini duyurdu

Aynı zamanda puanlama ile birlikte oyun sonu oyunculara anketler de sunulacak. Bu da oyunun spesifik özelliklerini öne çıkartmak maksadıyla yapılan bir soru/cevap sistemi gibi görünüyor. Anketlere yeterli sayıda katılım olduğunda, verilen yanıtlar ürün için etiketler oluşturulmasını sağlayacak. Bu sayede oyunun mağaza sayfasına giren kullanıcılar, temel yapı ve güçlü yönleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilecek.

Epic Games Store puanlama ve anket sistemi ile platformdaki eksiklerinden birini daha kapatıyor. İlk kez 2018'de karşımıza çıkan dijital oyun vitrini gün geçtikçe yeni özellikler ekleyerek kullanıcı deneyimini artırmaya gayret ediyor. Dağıttığı ücretsiz oyunlar ile birlikte büyüyen kitlesine daha derin bir dijital oyun mağazası deneyimi sunarak, Steam'e her geçen gün daha ciddi bir rakip olarak yaklaşıyor.



Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 04:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games Store puanlama ve anket sistemini duyurdu
İlginizi Çekebilir