Epic Games SuperAwesome teknoloji şirketini satın aldı

Alparslan Gürlek 28.09.2020 - 12:35
Epic Games SuperAwesome adında çocuklar için daha güvenli bir ortam yaratmayı hedefleyen teknoloji şirketini satın aldı. Epic büyümeye devam ediyor.

Fortnite geliştiricisi ve son zamanlarda Apple ile davalarıyla gündeme gelen Epic Games, büyümeye devam ediyor. Epic Games, geliştiricilere "daha genç kitleler için daha güvenli dijital deneyimler yaratma araçları oluşturan bir şirket olan SuperAwesome teknoloji şirketini satın aldı.

Epic Games SuperAwesome ile çocuklar için daha güvenli bir dijital ortam yaratmayı hedefliyor

Epic Games hem daha genç kitleler için daha güvenli bir ortam yaratmayı hedefliyor, hem de büyümeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi SuperAwesome'u satın almadan önce Rocket League'in geliştiricisi Psyonix'i de satın almıştı. Bu satın alımın ardından da Rocket League oynaması ücretsiz olarak herkes için erişilebilir hale gelmişti. Bu erişim durumu artık çok daha genç, çocuk sayabileceğimiz kitleleri de oyuna yönelttiği için böyle bir adım atma gereksinimi duymuş olabilirler. Bildiğiniz gibi Fortnite oyununun kitlesi de özellikle genç arkadaşlardan oluşuyor.

Epic Games'in basın bülteni, "SuperAwesome'ın Çocuk Web Hizmetleri platformu, geliştiricilerin her yaştan kullanıcı için harika deneyimler oluşturmasını kolaylaştıran bir ebeveyn izni yönetim araç setidir" şeklinde açıklıyor. Şirket ayrıca geliştiricilerin "ürünlerinin içinden çocuklar için güvenli para kazanma olanağı sunmasına" olanak sağlayan AwesomeAds adlı bir aracı da kullanıyor.

Epic Games SuperAwesome teknoloji şirketini satın aldı

SuperAwesome'ın bu araçları Lego, NBC Universal ve Hasbro gibi bir dizi büyük şirket tarafından zaten kullanılmaktadır. Yayın için, "SuperAwesome, mevcut müşterileri desteklemeye kararlıdır ve interneti çocuklar için daha güvenli bir yer haline getirme misyonunu ilerletmek için Epic Games ile ortaklık kuracaktır" deniyor.

Epic Games CEO'su Tim Sweeney, "Her zamankinden daha fazla çocuk çevrimiçi etkileşimde bulunuyor ve şimdi güvenliklerini ikiye katlamanın tam zamanı" dedi. Tam olarak 18 yaşının altındaki kaç oyuncunun Fortnite oynadığı bilinmese de oyunun özellikle genç bir izleyici kitlesini cezbettiği anekdot olarak biliniyor. Epic'in Apple'a karşı bir silah olarak kullandığı Fortnite oyunu için bildiğiniz gibi bir #FreeFortnite turnuvası dahi düzenlenmişti. Unreal Engine 4 ile geliştirilen popüler battle royale oyunu kitlesini genişletirken çocukların güvenliğini de gözetmeyi ihmal etmiyor. Epic Games oyuncu dostu bir firma imajı sergileyerek büyümeye devam ediyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 11:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games SuperAwesome teknoloji şirketini satın aldı
İlginizi Çekebilir