Epic Games, Apple karşıtı #FreeFortnite kupası düzenliyor

Alparslan Gürlek 21.08.2020 - 15:07
Epic Games, Apple ile başlayan gerginliği sürdürüyor. Önümüzdeki Pazartesi #FreeFortnite kupası Fortnite üzerinde başlayacak. Ödüller çok iyi.

Fortnite oyununun yapımcısı Epic Games, geçtiğimiz haftalarda çıkan Apple gerginliğinin ardından savaşa devam ediyor. Halka açık olarak başlayan Epic vs Apple soğuk savaşı büyüyerek devam ediyor.

Epic Games'ten Apple karşıtı #FreeFortnite turnuvası hamlesi

Geçtiğimiz haftalarda da Epic ve Apple arasında çıkan gerginliğin haberini yapmıştık. Epic Games'in AppStore üzerinde satılan Fortnite için kendi geliştirdiği oyun içi ödeme sistemini kullanması üzerine Apple oyunu mağazadan kaldırmıştı. Epic Games'in sözleşmeyi ihlal ettiğini öne sürerek Fortnite oyununu AppStore'dan kaldıran Apple, Epic ile çalışmaya devam edebileceklerini söylemişti.

Devamında ise Epic Games, uzun zamandır peşinden koştuğu davasından vazgeçmedi. Apple gibi mobil uygulama mağazalarının gelirlerden yüzde 30 kesinti yapmasını kınayan Epic Games geri çekilecek gibi de görünmüyor. Hatta durum Epic Games'in iOS ve Apple ürünlerinin geliştirme araçlarını kullanmasının yasaklanmasına kadar ilerledi. Bu durum Unreal Engine 4 kullanıcılarına da yansıdı, UE4 için geliştirilen iPhone kamerasıyla yüz mimikleri yakalamayı sağlayan teknoloji de bu gümbürtünün mağdurları arasında.

Epic Games, Apple karşıtı #FreeFortnite kupası düzenliyor

Bunun üzerinde son olarak Epic Games bir Fortnite turnuvası düzenlemeye karar vermiş. Pazartesi günü, 23 Ağustos'ta başlayacak turnuvanın ödülleri çok ilginç. Epic Games tarafından paylaşılan bir duyuruda bazı detaylar var. Turnuvanın kazananları "Sert Kodaman" kostümüne sahip olacak. Kostümü Apple'ın 1984 reklamıyla dalga geçen Nineteen Eighty-Fortnite fragmanından tanıyacaksınız. Açıkça Apple'ı temsil eden ve "Sert Kodaman" adındaki bu kostümü alabilmek için turnuvada 10 puan toplamanız gerekiyor. Sonra elma kafalı zengin iş adamı kostümünüze erişebileceksiniz.

Ayrıca bu kostüm dışında şapka ve 1200 kadar oyuncu ekipmanı da turnuva ödülleri arasında. Bu oyuncu ekipmanları arasında ise Alienware Gaming Laptop, Samsung Galaxy Tab S7, PlayStation 4 Pro ve Xbox One X gibi cazip ödüller de bulunuyor. Apple ile kavgalı olan Epic Games'in Samsung dağıtması ise ileride işbirlikleri görebileceğimiz anlamına da gelebilir. Tabi bu yalnızca bir varsayım.

Turnuvaya dair daha fazla bilgi ve ödüllerin tamamını öğrenmek için Epic Games'in turnuva için yaptığı duyuruyu okuyabilirsiniz. Duyuruya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Tekrar hatırlatalım, #FreeFortnite kupası 23 Ağustos 2020 tarihinde başlıyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 01:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2020 20:55
Davada Epic net haksız. Kullanıcıları Apple monopolisinden kurtarma ayağına kendileri bir monolopoliye dönüşmeye çalışıyorlar. Epic Store exclusive oyunları tam olarak bunun kanıtı. App Store'u herhangi bir komisyon ödemeden kullanıyorsun, oyun içi satın alımlardan elbette ki komisyon ödeyeceksin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2020 10:23
Şahsen epic games i ücretsiz oyunlar verdikten sonra sevmeye başladım. Şuan hala veriyor ve bir oyun alcak olsam steam yerine oradan alırım ! Desteklensin ki bedava oyunlarda verebilsin. Fortnite oyununu oynayan çok oyuncu var, sırf bunun için telefon değiştiren olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 22.08.2020 01:20
BASTIR EPIC! Apple gibi yıllarca insanları sömüren firmaya az bile. Dünyanın parasını verip olurdun misli pahalıya telefon alıyorsun, o telefonu bile biz elitiz ayağına kendi içinde kısıtlayıp ekstra masrafa sokmaya dayatıyor tüketiciyi. Tamamen tüketiciyi sömürmeye odaklı bir firma ve ürünlerin fiyatı da ederinin kat kat fazlası. Birilerinin bu zengin züppelerine tokat atması lazım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
BLasTeaR
BLasTeaR 21.08.2020 22:00
Elinize sağlık, çok güzel bir makale olmuş.
Apple'ı sevmiyordum normalde ama şu yaptığı açgözlülük ve cimriliği iyice kin beslememe sebep oldu.
Allah bu öçgözlü varlıkları ıslah etsin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games, Apple karşıtı #FreeFortnite kupası düzenliyor
İlginizi Çekebilir