Epic Games ve Microsoft, korsanla savaşan yasaya desteğini kesti

Murat Halilbeyoğlu 5.01.2012 - 16:38
Garip bir durum bu korsancılık
Epic Games, Teksas Cumhuriyetçiler Temsilcisi Lamar Smith ve 12 yan sponsor tarafından hazırlanan "Stop Online Piracy Act"ın (SOPA - Online Korsanlığı Durdurma Yasası) mevcut versiyonu için destek vermeyeceğini belirtti.

Forumlarda yayımlanan bildiride Epic Halkla İşilkiler yöneticisi Dana Crowley şöyle yazdı:

Epic Games ve Microsoft, korsanla savaşan yasaya desteğini kesti
"SOPA'nın mevcut durumunu desteklemiyoruz. Biz Entertainment Software Association (ESA - Eğlence Yazılım Derneği) üyesiyiz ve bu dernek mevcut yasayı düzeltmek isteyen yasamacılarla birlikte çalışıyor."

"Epic Games elbette deniz aşırı ülkelerdeki internet sitelerinin bizim oyunlarımızı korsan olarak yayınlayarak kar etmesine karşı yapılan eylemlere destek verecektir fakat bunu kanuna ve konuşma özgürlüğüne uygun bir halde yapmalıyız."

EA, Nintendo ve Sony'nin yasaya olan desteklerini çektiği açıklaması bir yana Epic firması şu an için SOPA'ya detsek vermeyeceğini resmen ifade eden ilk ESA üyesi oldu. Öteyandan yine ESA üyesi olan Microsoft, Adobe ve Apple ile birlikte  mevcut yasaya karşı olduğunu Business Software Alliance (BSA - Ticari Yazılım Birliği) aracılığı ile açıkladı.
Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 00:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games ve Microsoft, korsanla savaşan yasaya desteğini kesti
İlginizi Çekebilir