Epic Games'te bir dönem bitti

Yiğit Teker 4.10.2012 - 10:48
Neden Cliff, neden?
Belki bir dönemin sonu diyebiliriz. Bu zamana kadar her defasında adından bir çılgınlıkla veya yenilikle söz ettiren Epic'in ünlü tasarım yönetmeni Cliff Blezinski oyun dünyasına bir ara verdi.

Kariyerinin bir sonraki aşamasına geçiş yapmak niyetinde olduğunu belirten Cliff, artık onunla özdeşleşmiş olan Epic Games'ten ayrıldığını duyurdu.

Epic'in internet sayfasında bir açıklama yapan Cliff için Epic Games'in başkan yardımcısı Mark Rein şunları yazdı:

Epic Games'te bir dönem bitti
"Cliff son 20 yıldır benim dostum ve iş arkadaşımdı. Onun Epic'ten ayrıldığını görmek üzüntü verici olsa da bu süre boyunca buradaki herkesin onun büyük oyun tutkusundan, tecrübesinden ve uzmanlığından büyük derecede faydalandığını biliyorum. Artık onun yıldızının parladığını bu kadar yakından izleyemeyecek olmak beni üzüyor ancak ilerideki başarılarını görmek için de sabırsızlanıyorum."

Öte yandan Blezinski de şirketten ayrılmasına rağmen pek çok projeyi yetenekli ellere teslim ettiğinin bilincinde olduğunu söyledi:

"Gençliğimden beri bu işi yapıyorum ve geçen seneki yıllık iznim haricinde bu işi yapamya hiç durmadan devam ettim. Mike'ın de söyleyeceği gibi kelimenin tam manasıyla bu işin içinde yetiştim ve artık yeterince büyüdüm. Biraz ara vermenin zamanı geldi."

"Projeleri, oynanış testlerini, görüşmeleri ve en önemlisi insanları çok özleyeceğim. Epic sadece en iyinin en iyisi olan insanları işe alırdı ve birkaç haftalık çalışan da olsanız, birkaç yıllık çalışan da olsanız hergün sizlerle çalışmak ayrı ayrı bir zevkti. Burada kodlamadan, sanata, pazarlamadan, halkla ilişkilere kadar pek çok konuda bilgi sahibi oldum. Bu çok büyük bir öğrenme tecrübesi."

"Eminim ki Epic, Chair, PCF ve Impossible'ın elinden çıkacak her proje tepeye oynayacaktır ve hem oyuncuları hem de eleştirmenleri memnun edecektir."

Jazz Jackrabbit ile başlayıp Gears of War serisi ile kariyerinin bu kısmını tamamlayan Cliff tam 20 yıldır Epic'in vazgeçilmez çalışanıydı. Umudumuz onun yakın zamanda tekrardan oyun dünyasına, hatta belki de kendi kuracağı firmasıyla, geri dönmesi olacaktır.

Biz de Cliff Blezinski'ye yeni hayatında başarılar dileriz.
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 00:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games'te bir dönem bitti
İlginizi Çekebilir