1/3

Epic Mickey 2 The Power of Two (PS3 inceleme)

Ceyda Doğan 19.12.2012 - 13:11
Tiner ve boyayla dünyanızı kurtarın
Platformlar PlayStation 3, XBox 360, Wii
Epic Mickey 2 The Power of Two (PS3 inceleme)
  • Yapımcı - Yayıncı Junction Point Studios - Disney Interactive Studios
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aile oyunu,Aksiyon,Macera,Platform
Merlin Puanı 60
Artılar Keyifli bir hikayenin şarkılarla anlatılması, Disney'in zengin tarihinden bol sürprizli içerikler
Eksiler Kötü zıplama tekniği, sıkıcı kombatlar, yetersiz açıklamalar, Oswald'ın karakterine uymayan hikaye ilerleyişi
Çocukluğumun kahramanı Mickey ile tekrar bir araya geleceğimi hiç düşünmezdim. Özellikle siyah - beyaz çizimlerini hatırlıyorum da, sırf o zamanların hatrına müzikallerini bile takip ettiğim zamanlar olmuştur.

Epic Mickey 2 The Power of Two (PS3 inceleme)
Epic Mickey ilk çıktığı zamanlarda, çocuk oyunu olduğunu bilmeme rağmen, sırf merakımı gidermek adına oynadığım oyunlardan biriydi. Bu bağlamda büyük beklentilerim de yoktu. Ne yazık ki ciddi hayal kırıklığına uğradığımı söylemek zorundayım. Sadece hikaye değil, aynı zamanda grafik de, oynanışı da başlı başına hayal kırıklığından ibaretti.

Epic Mickey 2 The Power of Two (PS3 inceleme)
Fırçamızı elimize alıp Epic Mickey 2 The Power of Two'da Wasteland’ı tekrar kurtarmak için neler yapacaksınız görelim.

Fırçanıza kuvvet
Mickey’nin merakı yüzünden Wasteland’in neredeyse yok olacağını hatırlıyorsunuzdur. The Mad Doctor’u da hatırladığınızdan eminim.

Yen Sid’in yeni yarattığı dünyada, unutulmaya yüz tutmuş Disney karakterleri tekrar bir araya gelerek, gözlerimizi şenlendirmeye hazırlar.

Epic Mickey 2 The Power of Two (PS3 inceleme)
Epic Mickey 2 The Power of Two, sulu boya temasının tekrar bizlerle buluşmasını sağlıyor. Oswald’ı tekrar takım arkadaşımız olarak yanımıza alıyoruz. Epic Mickey 2 The Power of Two, ilk oyunda bizlere sunulmayan karakter konuşmalarına kavuşmamızı sağlıyor. Bu da açıkçası oyuna katılan önemli bir artı. Çünkü ilk oyunda, tanınan karakterlerin bile konuşamaması 1938'li yıllara dönmemizi sağlıyordu. Eski yıllara göndermeler barındıran Epic Mickey, ikinci oyununda daha renkli ve daha geveze.

Epic Mickey 2 The Power of Two (PS3 inceleme)
Oyunun dinamiklerine bakarsak, eksik olan ve giderilemeyecek hatası çok. Özellikle oyunun başında sıkılmanız mümkün. Eğer oyuna alışıp, eğlenceyi bir an önce tatmak istiyorsanız sabretmek zorundasınız.