EPOS GSP 602 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Kerem Koldakoç 27.10.2020 - 15:58
Geçtiğimiz günlerde oyuncular için yeni üretilen Sennheiser EPOS GSP 602 Oyuncu Kulaklığı tanıltıldı. Bu ürünü sizler için inceledik.

Kulaklık ve ses kalitesi dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen markalardan birisi Sennheiser'dır. Firma, oyuncular için ürettiği kulaklıkların model ismini EPOS olarak isimlendirdi. Geçtiğimiz günlerde oyuncular için yeni üretilen Sennheiser EPOS GSP 602 Oyuncu Kulaklığı tanıltıldı. Bizlerde bu yeni ürünü sizler için inceledik.

Sennheiser EPOS GSP 602 İncelemesi

Sennheiser GSP 602 oyuncu kulaklığını ilk elimize aldığımızda, yüksek kaliteli bir ürün hissiyatını direk aldık. Kullanılan malzemenin oldukça dayanıklı olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Bunun dışında, ürünün alışılmışın dışında bir dizaynı olduğunu belirtelim. Kulaklığın kafamız tam oturabilmesi için iki farklı ayar yapılabiliyor. İlki alışık olduğumuz klasik kızaklı sistem. Diğeri ise tam kulak pedlerinin üst kısmında, bir nevi ince ayar yapmamızı sağlayan kısım. Bu iki ayarı da yaptıktan sonra, kulaklık kulağımıza tam olarak oturuyor. Kulaklığı ilk taktığımız zaman ufak bir alışma süreci yaşadık. Bu alışma sürecini atlattıktan sonra, kulaklığımızı test etmeye başladık.

EPOS GSP 602 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Kulaklığın incelemesini yaparken, saatlerce kulağımızda takılı olmasına rağmen herhangi bir yorgunluk ya da ağrı hissetmedik. Kadife hissiyatı veren kulak pedlerinin oldukça rahat, yumuşak ve terletmeye sebep olmadığını söyleyebiliriz. Ama gözlük kullanan biri olarak, gözlük yüzünden bazı problemler yaşadığımı söylemem yanlış olmayacaktır. Kulaklığı gözlük ile kullandığımda, kulaklığın biraz sıkıştırdığını hissettim.

Sennheiser EPOS GSP 602 Ses Kalitesi

EPOS Sennheiser GSP 602 standart bir ses kalitesine sahip. Ürün hi-fi sürücüleri sayesinde 10-30000 Hz arasında bir ses sunuyor. İsabetli sesler veren kulak, bas ses aralığını 150 Hz'e kadar çıkartabiliyor. Bundan dolayı müzik dinlerken basları, diğer seslere göre daha yüksek duymanız olası. Elbette, duyduğunuz sesleri kendi zevkinize göre ayarlayabilmek için ekolayzır kullanabilirsiniz. Kulaklığın sunduğu geniş ses aralığı sayesinde, en yoğun aksiyon sahnelerinde bile sesleri gayet net ve güçlü bir şekilde alabiliyorsunuz.

EPOS GSP 602 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Düşük bas frekansında, yapay güçlendirme kullanılmadan elde edilen doğal sesler oldukça hoşumuza gitti. Ayrıca, elektronik müzik dinlerken basları muhteşem bir şekilde hissettik. Ama basların bu kadar kuvvetli olması, diğer daha bassız müzikleri dinlerken hafif olarak ses boğukluğu yarattığını söylemek yanlış olmaz. Dizay ve kulaklık pedlerinin kalitesi sayesinde, EPOS Sennheiser GSP 602 ile dış dünya ile bağlantımız tamamen kesildi. EPOS 602, oyuncu kulaklıkları arasında, ses yalıtımı konusunda en iyi kulaklık olduğunu bile söyleyebiliriz (en azından şimdilik). Aktif ses iptalini kullanmadığımız zamanlarda bile oyun oynarken kendimiz tamamen oyunun içinde hissttik.

Mikrofon

Dizayn olarak, EPOS GSP 602'nin mikrofunu herhangi bir ekstra özelliğe sahip değil. Standart yandan gelen bir şekli var. Mikrofonu kullanırken herhangi bir cızırtı ya da ses bozulması yaşamadık. Kolay bir kullanımı olan mikrofonun farklılık yaratan ekstra bir özelliği yok. Bas seslerin kuvvetli olmasından dolayı, tok sesli kullanıcıların seslerinin karşı tarafa biraz daha derinden gittiğini söyleyebiliriz.

EPOS GSP 602 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Sonuç: EPOS GSP 602 Oyuncu Kulaklığı

Eğer gözlük kullanmıyorsanız ve basit bir kulaklık almak istiyorsanız Sennheiser EPOS GSP 602 oyuncu kulaklığı tam size göre. Tabii ki fiyat olarak biraz pahalı olduğunu söylememiz gerekiyor. Türkiye fiyatının henüz belli olmadığı ürün, yurtdışında $ 220 dolar gibi bir fiyat ile satılıyor. Bunun üstüne ülkemizde vergiler de eklendiği zaman, fiyatının 2500-3000 lira aralığında olacağını tahmin ediyoruz. Ortalama bu fiyattan satışa çıkacağını düşündüğümüz kulaklıktan oldukça fazla beklentimiz olması doğal. Ama EPOS 602'nin bu beklentiyi karşılayabileceğini söylememiz biraz zor. Oyuncu kulaklığı piyasasında, EPOS ile aynı kalitede ses veren ama fiyat olarak çok daha ucuz olan kulaklıklar bulmak zor değil. Uzun kullanım esnasında herhangi bir rahatsızlık yaşamadığımız daha önce belirtmiştik. Sonuç olarak; EPOS 602'nin Sennheiser kalitesini devam ettiren, standart bir kulaklık olduğunu söyleyebiliriz. Eğer bu kulaklığı kullanıyorsanız ve incelememize eklemek istediğiniz şeyler varsa, bunları lütfen yorumlar kısmında bizlerle paylaşın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 23:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
EPOS GSP 602 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi
İlginizi Çekebilir