1/2

Erkekler, kızlara göre daha başarısız

Ege Erkek 4.05.2012 - 21:19
Başarılı erkeklerin arkasında kadınlar yer alıyorsa, başarısız erkeklerin arkasında da oyunlar var.

Hayatımızda yer alan en önemli araçlardan biri olan bilgisayar'da vakit geçirmenin yollarından biri de oyun oynamak. Özellikle erkek çocuklarının kız çocuklarından daha çok rağbet gösterdiği bilgisayar oyunlarının yararları olduğu bilinmekte. Kendini ifade edebilme, sosyal hayatta kendine güven gibi iyi özellikleri çocuklara kazandıran oyunların bir de diğer yüzü var! Yapılan bir araştırmaya göre, bilgisayar oyunları erkek çocuklarının kız çocuklarından daha az gelişmiş olduğunu söylüyor. Yapılan araştırmada hem sözel hem de sayısal olarak veriler kullanılmış. Araştırmanın sahibi olan Sidney Gale, ulaştığı bilgileri maddeler halinde aktarmış. İşte o veriler :
 
• Erkek çocukları kız çocuklarından %30 daha fazla okulu bırakıyor veya okuldan atılıyor. Kanada da ise her 3 kız için 5 erkek okulu bırakıyor.

• Ders başarısında erkek çocuklar, kız çocuklarından daha az başarılı. Ders başarısında erkekler %45, kızlar ise %55 daha başarılı.

• Erkek çocukları resimde %44, kız çocukları resimde %56 daha başarılı.

Stanford Üniversitesi profesörü Philip Zimbardo, erkek çocuklarının bilgisayar oyunlarından uzaklaşmalarını tavsiye ederken, sosyal hayata daha da atılmalarını temenni etmekte. Bu sayede sosyal aktivite ve diğer hayatsal etkenlerde daha da başarılı olacaklarını savunmakta. Bu yargıyı biraz düşündüğümüzde aslında doğru olduğunu görüyoruz. Çünkü bilgisayar sadece insanı bağlamakla kalmıyor ; sosyal hayattan da koparıyor. Sadece sosyal hayat veya davranışlar değil, sağlık açısından da çok tehlikeli unsurları da beraberinde getiriyor. Örnek vericek olursak şişmanlık, vücut içi yağlanma vesaire...