Erzurum, Türk yapımı açık dünya hayatta kalma oyunu

Alparslan Gürlek 28.12.2020 - 16:45
Erzurum adındaki Türk yapımı hayatta kalma oyunu için yeni bir fragman yayınlandı. Oyun önümüzdeki yılın başında çıkacak, sazlı sözlü geliyor.

Türk geliştirici Proximity Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan Erzurum adındaki hayatta kalma oyununu görmüş müydünüz? Dondurucu soğuk ve Anadolu'nun esintilerini içinde barındıran yeni açık dünya hayatta kalma türündeki oyun önümüzdeki ayın sonlarında, yeni yılın başlarında piyasada yerini alacak.

Erzurum yayınlanan fragmanıyla umutlandırdı

Coğrafyamızın en amansız kışlarının geçtiği Erzurum bu sefer bir video oyununa konu oluyor gibi. Yapı olarak The Long Dark'a benzetilen yeni oyun için çıkış tarihi 20 Ocak 2021 olarak işaretlenmiş. Eğer bir terslik olmazsa yeni yılda Erzurum'da hayatta kalma mücadelesi vereceğiz. Oyun için yayınlanan fragman da hemen alt tarafta.

Erzurum, ülkemizde bilgisayar oyunları geliştirmek için çok yaygın kullanılan Unreal Engine 4 ile geliştiriliyor. Coğrafyamızda geçen ve dondurucu soğuklara -yoo sıcak- karşı mücadele verdiğimiz ve temel hayatta kalma mekaniklerini içerdiğini fragmanda görebiliyoruz. Avlanma, eşya toplama, parkur mekanikleri gibi temel şeylerin yanı sıra oyun motorunun gücünü de kullanarak iyi manzaralar yakalamışlar.

Unreal Engine 4 ile zamanında haşır neşir olmuş biri olarak gördüklerimin aman aman inanılmaz şeyler olduğunu söyleyemem. Ancak şunu söyleyebilirim ki ülkemizde bağımsız oyun geliştiriciliği alanında önemli olan işe başlamak değil, bitirmeyi başarabilmek. En azından benim için... Erzurum da bu anlamda çıkış tarihi de verilmiş bir oyun olarak geliştirme sürecinin sonunda olduğunu gösteriyor. Bu anlamda geliştirici ekibi tebrik etmek lazım.

Erzurum, Türk yapımı açık dünya hayatta kalma oyunu

Oyunun Steam mağaza sayfasında yer verilen açıklama ise şu şekilde:

"Erzurum, Türkiye'nin en soğuk şehirlerinden biridir. Taylan için, kışın ortasında ve yaya olarak Erzurum'un ıssız bölgelerinde seyahat etmek çok saçma bir fikirdi. Taylan'ın henüz farkına varmadığı şey ise, girmek üzere olduğu bölgenin bir göktaşı düşmesinden etkilenmiş olduğudur. Sanki içinde bulunduğu zorlu şartlar yetmiyormuş gibi, şimdi Taylan'ı daha büyük dertler bekliyor.

Erzurum; dondurucu soğuklara, vahşi doğaya, açlığa ve susuzluğa karşı mücadele ettiğin bir hayatta kalma oyunudur. Bu zorlu şartlarla mücadele edebilmek için odun veya kömür toplayıp ateş yakmalı ve kendinizi ısıtmalısınız, uyumak için yatak bulmalısınız, yemek, silah, tıbbi ürünler, yararlı araç gereçler...Kısacası sizi hayatta tutmak için ne gerekiyorsa onu bulmalısınız."

Yorumlar 72
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 16:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2021 02:46
The long dark oyununu kopyala yapıstıryapmışlar lütfen biraz yaratıcı olalım koskoca turkıye de yapabildiımızoyun bumudur
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2021 17:01
Sen ya da başka bir geliştirici konuşmak yerine eyleme geçip daha iyisini yapana kadar bu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.12.2020 13:31
herkez her kafadan kardesim ben sonuna kadar destekliyorum.
haa bide yok kopya yok long dark
Bize Ne long dark tan kardesim destekleyin önce en azından daha iyi sini yapar
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2021 14:49
"Destekleyin daha iyisini yapar" bu devirde pek güvenilecek bir cümle değil. Destekleri alıp venezuella'ya kaçanlar çok :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.01.2021 01:57
Kardeşim kusura bakmayin ama siz turkiyeden gta5 gibi oyunlar istiyorsunuz lakin önce gta nin bir geçmişine bakın nerden nereye geldi yane

Oyun demek sermaye demek oyuzden tamam oyun çok güzel yada çok kötü demiyorum destekleyelim diyorum böyle oyunlar gelsin .
20 lira 50 lira kimseyi fakir yapmaz
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2021 14:47
Kardeş Gta'nın geçmişinde sen dünyada yoktun ki Gta1 Gta2 zamanlarında o dönem için gayet iyi grafikli başarılı oyunlardı. Ama Rockstar tutup da GTA6'yı Gta3 grafikleriyle yaparsa o zaman bu ne bu devirde böyle oyun mu olur diye onu da eleştiririz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2021 22:04
Boş konuşanlar çok biliyorsa kendileri yapsın derim ben . Tabi oyunun konusu biraz zayıf kalmış yaratıcı konular çıkabilirdi bizden . Ancak oyun sektöründe neredeyse yokuz bence bu oyun sonraları için ilham kaynağı olacaktır . Çıktığı gün almayı düşünüyorum .
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2021 14:45
Bi bitmediniz... Sen bir mağazaya girdiğinde her gömleği pantolonu beğeniyor musun? Eee kendin yapamıyorsan beğeneceksin artık. Çekilen her filmi beğeniyor musun? Eee kendin film çekemiyorsan beğeneceksin artık tüm filmleri. Kıssadan hisse: herkes işini düzgün yapsın. Umarım anlamışsındır....
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2021 07:50
Zaten Türk Oyunu Bedavadan indirilip oynansa şaşarım.. yok abi bizim ülkeye para de. Alır seni Letgoya satar
MK Okuru
MK Okuru 22.01.2021 11:43
Ne alaka? Rockstar kalkıp amerikan halkına gta'yı bedavaya mı dağıtıyo?
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2021 10:10
Ne diyon birader adam günlerini vermiş bu işe çalışmış didinmiş. Hiç mi emeğinin karşılığını istemesin. Senin gönlünü eğlemek için mi kıçını yırttı adam ?
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2021 11:42
??
Kalan Karakter: 300 Gönder
Erzurum, Türk yapımı açık dünya hayatta kalma oyunu
İlginizi Çekebilir