Everquest'ten yüzünüzün şeklini değiştirecek bir yenilik

Merlinin Kazanı 11.08.2012 - 12:58
SOEmote ile karakteriniz siz olacak
Sony Online Entertainment LLC (SOE) ve ProSiebenSat.1 Games çığır açan teknolojisi SOEmote’u tüm EverQuest II oyuncuları için ücretsiz olarak sunacağını duyurdu. Role-playing oyunların içine gerçek anlamda role bürünme özelliğini katan oyundaki özellikler oyunlarda devrim yaratıyor. SOEmote, hem görsel hem de işitsel olarak her bir oyuncunun karakterne özgün kişiselleştirmeler getirerek oyunun içine çeken bir deneyim sunuyor. Bu özellik pek çok bilgisayar ve web kameralarıyla da uyumludur.

Everquest'ten yüzünüzün şeklini değiştirecek bir yenilik
EverQuest II’nin Geliştirme Müdürü Dave Georgeson konu ile şöyle diyor: “SOEmote, EverQuest II oyuncularına film endüstrisi için yapılmış olan yüz animasyonu teknolojisine doğrudan erişim sağlıyor. Oyunu oynayanların bununla neler yaratacağını görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:  “EverQuest oyun zinciri çığır açmaya devam edecek ve oyunculara kişisel ifadeler ve etkileşim için eşi benzeri görülmemiş araçlar sunarak bu zincire yeni bir boyut kazandırmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde devam etti.

EverQuest II oyuncuları bugün erişime açılan SOEmote ile şu özelliklere sahip olacak:

- Oyuncuların yüzlerinde her saniye değişen binlerce ifadeyi analiz etmek ve elde edilen bu veriyi de oyundaki karakterlerin yüzlerine gerçek zamanlı olarak yansıtmak için Image Metrics’in Canlı sürücü, kişiye özel gerçek zamanlı yüz analizi, ifade takip etme özelliği ve animasyon teknolojisini kullanıyor.
- Ses tipleri sayesinde oyuncular oynadıkları her karakterde farklı sese sahip olma özelliğine sahip oluyor. Örneğin oyuncu Ratonga olarak oynuyor ve oyuna mikrofonu dahil ediyorsa, oyundaki sesi karakterinin sesine ya da seçtiği sese benzeyecektir.

Everquest'ten yüzünüzün şeklini değiştirecek bir yenilik
Image Metrics CEO’su Robert Gehorsam görüşlerini şu şekilde aktarıyor: “Özel rol oyuncuları için deneyim ne kadar sahici hissedilirse oyun o kadar iyi hale gelir. SOE şimdiye kadar yapılması mümkün olmayan EQII oyuncularının ifadelerini ve etkileşimlerini mümkün hale getiriyorlar. Canlı sürücü oyuncuların kendileri olmalarına ve karakteri tamamen doğal bir şekilde yaşamalarını sağlıyor. Bu sayede, SOEmote en ufak ifade nüanslarını bile algılıyor ve gösteriyor. Geliştiricilerin ve oyuncuların yıllardır yaratmaya çalıştıkları sosyal deneyim de SOEmote ile gerçekleşti.


Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 23:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
Everquest'ten yüzünüzün şeklini değiştirecek bir yenilik
İlginizi Çekebilir