Eviniz, kripto madencilik çiftliğine dönüşmüş olabilir!

Ahmet Özçilingir 7.01.2019 - 15:58
Uzmanlar uyarıyor

Son yıllarda kripto para madenciliği ile uğraşan insan sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Geleceğin para birimi olarak gösterilen kripto paralar, her ne kadar yasal yollardan, yüksek donanımlı bilgisayarlar kullanılarak üretilebiliyor olsa da, kripto para, yasa dışı yöntemlerle de üretiliyor. Bazı cihazlar, kullanıcının haberi olmadan, kripto para üretiminde kullanılan bir araca dönüştürülebiliyor. Bilgisayar programları, cep telefonu uygulamları derken artık akıllı evler dahi kripto para üretim çiftliğine dönüştürülebiliyor. 

Uzmanlar uyardı: 2019 yılın kripto madencilik çiftlikleri artacak.

 Siber saldırganlar, zararlı yazılımlarla başkalarının sistemlerine yasa dışı yöntemlerle  girerek yoğun enerji tüketen kripto para madencilik maliyetlerini başka insanlara, onların  haberleri olmadan yükleyebiliyor. Kripto maden çiftlikleri (cryptomining farms) adı verilen büyük ağlar, bu amaçla oluşturuluyor. Özellikle internete bağlı cihazların sayısındaki artış, akıllı ev aletlerinin kripto madencilik çiftlikleri inşa edilmesi için kötü niyetli insanların hedefi haline gelmesini sağlıyor. Yani siz farkında olmasanız da evinizdeki internete bağlı akıllı cihazlar hatta evinizin kendisi dahi, kripto para çiftliğine dönüşmüş, başkaları için kripto para üretiyor olabilir.

Kaynak: DHA

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 06:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.01.2019 12:03
bu işe adanmış virüs ve anti-malware yazılımları var bir ara benim pc cok ısınıyordu hepsini yaptım ama çoğu paralı bu yazılımların hatta bir çoğunun deneme süresi felan yok başına gelen olursa full format atsın hiç uğraşmasın.Bu programlardan bazılarıda sizden farming yapabiliyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.01.2019 14:28
Arkadaş bunu yazdın madem bir iki tane de yazılım öner düzgün bir metin olsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.01.2019 08:51
Ayvayı yediniz diyip gitmişsin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.01.2019 16:44
iyi dedinde o programlar ne görev yöneticisinden baktığımızda pcmizin kullanıldığını nasıl anlayacaz biraz yararlı paylaşım yapsanız daha iyi olurdu
MK Okuru
MK Okuru 8.01.2019 08:40
Söyle izah edeyim bu virüs kendini amd sürücülerinin olduğu dosyaya atıyor eğer görev yöneticisinde AMD GPU Accelerator çalışıyorsa üzerine sağ tık yaparak dosya konumundan yerini bulabilirsiniz,ben bu virüsü malwarebytes antimalware kurarak temizledim sonrada o dosyayı komple sildim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
kahvebitti
kahvebitti 8.01.2019 02:41
Korsan oyunları yüklerken o bekleme süresinde gpu kullanıma bakarsanız anlarsınız miner programlarını anakarta bulaştımı o pc den hayır gelmez bilgisayarınıza ne olduğu belirsiz herşeyi indirmeyin tıklamayın mecbur kalmadıkca korsan kullanım yapmayınız
Kalan Karakter: 300 Gönder
Eviniz, kripto madencilik çiftliğine dönüşmüş olabilir!
İlginizi Çekebilir