EVO 2021 Sony ortaklığıyla dijital ortamda yapılacak

Alparslan Gürlek 19.03.2021 - 12:55
Dünyanın en büyük dövüş oyunu turnuvası olan EVO 2021, bu yıl dijital ortamda ve Sony ortaklığıyla gerçekleşecek. Biraz dayak seyredelim...

Geçtiğimiz yıl birçok farklı engele takılarak sonunda iptal edilen dövüş oyunları turnuvası EVO, bu yıl dijital ortamda gerçekleşecek. Sony ortaklığıyla EVO 2021 çevrimiçi ortamda yüz binlerce dövüş oyunları hayranıyla buluşacak.

EVO 2021 dijital bir etkinlik olacak

EVO -veya havalı olsun istiyorsanız Evolution Championship Series- dünyanın en büyük dövüş oyunu turnuvasıdır. Artık Sony'e ait olduğunu da söyleyelim. Detaylandıracak olursak turnuva, Sony ve RTS adlı yeni bir danışmanlık ve yetenek yönetimi girişimi tarafından ortak olarak satın alındı. Sony'nin açıklamasına göre EVO'nun kurucu ortaklarından Tom ve Tony Cannon, turnuvada "danışmanlık rolüyle yakından ilgilenmeye devam edecekler."

Sony "Bu ortaklık, bu ikonik oyun turnuvasını çevreleyen küresel erişimi, ölçeği ve taraftar katılımını yükseltmemizi sağlayacak kaynakları ve uzmanlığı bir araya getiren yeni bir iş birliğine işaret ediyor" şeklinde açıklama yaptı. İlk kez 1996 yılında kurulan EVO, geleneksel olarak bir açık eleme turnuvasıdır. Yani herkes dövüş oyunlarından birini oynuyorsa turnuvaya katılabilir ve yarışabilir. Las Vegas'ta 2005 yılından beri fiziksel ortamda gerçekleştirilen turnuva geçtiğimiz yıl COVID salgını nedeniyle dijital ortamda yapılacaktı. Daha sonra EVO CEO'su Joey Cuellar'a yöneltilen cinsel istismar suçlamaları nedeniyle bütün bir turnuva iptal edilmişti. Cuellar şirketten çıkartılmış, yerini Tony Cannon almıştı. Ancak turnuva, oyun yayıncıları desteklerini çektiği için gerçekleşememişti.

EVO 2021 Sony ortaklığıyla dijital ortamda yapılacak

Tony ve Tom Cannon, Sony'nin satın alma duyurusundan kısa bir süre sonra kendi açıklamalarını yayınladılar. "Her türlü taciz ve istismarın EVO'da ya da gelecekteki etkinliklerimizin hiçbirinde yeri olmadığını yeniden teyit etmek istiyorsuz. Topluluğumuzun üyelerine her zaman saygı, haysiyet ve nezaketle davranılmasını sağlamak için her türlü önlemi alıyoruz, çünkü topluluğumuz bunu hak ediyor."

Sony ayrıca EVO 2021 için yeni bir tarih de duyurdu. Etkinlik bu yıl 6-8 Ağustos ve 13-15 Ağustos tarihleri arasında çevrimiçi bir turnuva olarak devam edecek. Bu yılın oyunları, Tekken 7, Mortal Kombat 11 Ultimate ve Street Fighter V'in yanı sıra 11 Haziran'a kadar yayınlanmayacak olan Guilty Gear Strive. Normalde dövüş oyunlarını takip etmiyorsanız bile EVO'nun seyir keyfi oldukça yüksek bir turnuva olduğunu belirtelim. Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2021 01:25
Sony Evo yu satın almadı mı? ortaklık?
---------
"EVO, Sony ve RTS adlı yeni bir danışmanlık ve yetenek yönetimi girişimi tarafından ortak olarak satın alındı."
Kalan Karakter: 300 Gönder
EVO 2021 Sony ortaklığıyla dijital ortamda yapılacak
İlginizi Çekebilir