1/2

F1 2011

Özgür Yıldız 30.08.2011 - 14:52
Pistlere dönüş başlıyor.
Ne yalan söyleyeyim, eskiden bolca Formula 1 yarışı izlerdim. Her hafta sonu televizyonun karşısına geçer, abur cubur eşliğinde yarış keyfi yapardım. Ancak son yıllarda Formula 1’deki kuralların, takımların eşit düzeye getirilme çabası nedeniyle alt üst edildiğinden beri, ne yarışların o eski keyfi var, ne de aynı heyecan düzeyinde yarışlar yapılıyor.

Hal böyle olunca Formula 1 lisanslı oyunlar da bu nedenle pek heyecanla beklenmiyor. Codemasters’ın elinden çıkan bu senenin F1 oyunu F1 2011’de bu havayı bize hissettiriyor. Codemasters geçtiğimiz seneki oyunun üzerine küçük detaylar katmış, bazı rötuşlar yapmış.  Gerçekçiliğe yönelik bu değişiklikler oldukça iyi uygulanmış. Codemasters’ın detaylara verdiği önemi özellikle Colin McRae serisinden hatırlayacaksınız. F1 2010’a göre daha detaylı pit stop’lar, dinamik bulut sistemi, 2011 kurallarının eklenmesi gibi birçok yenilik F1 2011’de bulunuyor. Bütün bunların yanında iki yeni parkur olan Buddah International ve Nürburgring de oyunun içerisinde yerini alıyor. Bu parkurlarda yarışırken, size yarış sırasında pistte neler olup bittiğini anlatan telsiz de oldukça geliştirilmiş.

F1 2011
F1 fanlarını tatmin edecek iki yeni özellik ise KERS (Kinetik Enerji Kurtarma Sistemi) ve DRS (Sürüklenme Azaltma Sistemi) in oyuna eklenmiş olması. Bu iki özellik de FIA’nın bu sene yarış araçlarına eklediği sistemlerden.