F2P FPS'de yeni bir fenomen geliyor; Elite Forces

Merlinin Kazanı 19.07.2013 - 09:31
Savaşa hazır olun
Elite Forces (EF) çevrimiçi bir FPS (Birinci Şahıs Nişancı) oyunu. Bilim-kurgu, korku ve aksiyon öğelerini bir arada bünyesinde barındıran bu yeni nesil FPS oyunu yepyeni bir deneyim sunma iddiasında.

Konu
Yakın bir gelecekte dünya, azalan kaynaklar, kötüleşen çevre durumları ve devam eden askeri çekişmelerle cehenneme dönmüştür. Dünya liderleri bir araya gelerek bir çözüme ulaşmayı dener. Alınan karar, insanlığın iyiliği için ulusal çıkarları bir kenara bırakıp, birleşmiş bir hükümet kurmak üzerine olur ve böylece Federasyon doğar.

F2P FPS'de yeni bir fenomen geliyor; Elite Forces
İnsan Geliştirme Protokolü
Federasyon’un 10. yılında Winsoft Laboratuvarı, insan geliştirmesi amacıyla bir yedekleme mikroçipi ve nano robot implantları takarak kullanılabilecek bir teknolojiyi duyurdu. Ancak duyurulan bu teknoloji henüz mükemmellikten çok uzaktı. İnsanların büyük çoğunluğu nano robotlar sayesinde gelişim göstermeyi başardılar ama yedekleme mikroçipinin beyin üzerindeki etkilerine dayanamadılar. İnsanların yalnızca %20’si mikroçip ile geliştirilebildi. Beyinlerinin hesaplama hızı, geliştirilmemiş olan insanlarınkinin 10 katına çıktı. Bu bireylere Modifier’ler adı verildi.

Ateş Kurdu
Federasyon’un 13. yılında Federal Hükümet Modifier planını askerileştirdi ve “Ateş Kurdu” adı altında bir Özel Birlik oluşturdu. Bu ekip “Hançer” ismindeki Özel Kuvvetler ekibi ile Orta Avrupa’da eğitimlere başladı. “Ateş Kurdu” çok taze bir ekip olmasına rağmen, implant mikroçiplerinin onlara sağladığı çok gelişmiş hesaplama yeteneklerini avantajlarına kullandılar ve antrenmanı beraberce tamamladılar.

Kaosun Başlangıcı
Federasyonun 15. Yılında, dünyanın çeşitli yerlerinde Modifier’lerin insanlara rastgele bir şekilde saldırdıkları haberi yayılmaya başladı. Modifier’ler bir hiddet krizine yakalanmışlardı. Bu saldırılar ancak krizdeki Modifier’ler tamamen yok edildiğinde son buldu. İnsanların Modifier’lere duyduğu kıskançlık artık dehşet ve nefrete dönüşmüştü. Birçok ülke Modifier’lerin topraklarına girmesini yasakladı. Modifer’ler evlerinden atılmışlardı. Onlara sempati duyan birkaç federasyon görevlisi sayesinde Orta Amerika’da yeni şehirler kurdular.

F2P FPS'de yeni bir fenomen geliyor; Elite Forces
Federasyon’un Sonu
Federasyon’un 18. yılında Yeni Yıl Parlamento Toplantısı sırasında birçok Modifier Federasyon Temsilcisi hiddet krizine yenik düştü. Anti Modifier olan radikal askeri birlikler parlamentoya hücum ederek Modifier’lerin federal temsilcilerini öldürerek Anti Modifier yasalarının çıkmasını sağladılar. Modifier’lerden önceki ülkeler ve organizasyonlar federasyondan ayrıldılar ve bu protestolar Federasyon’un sonunu getirdi. Yeni bir Federasyon radikaller tarafından kuruldu.

Modifier İttifağının Kurulması
Yeni Yıldan sonra Yeni Federasyon, Modifier’lerin yerleşkelerine askeri saldırılar düzenledi. Modifier’ler ise buna Modifier İttifağı tarafından yönetilen kendi askeri birliklerini kurarak cevap verdiler.

Yüzleşme
Eski Federasyon tarafından kurulmuş olan “Ateş Kurdu”, Modifier’lerin askeri direnişine katıldı. Bu gelişme sayesinde direnişte olan Modifier Elit Kuvvetleri, Yeni Federasyon Ordusuna karşı sayıca çok ezilmelerine rağmen birçok saldırıya karşı sağlam durabildi. Bu duruma cevap vermek isteyen Yeni Federasyon, elindeki joker kartı olan “Hançer” ekibini ön saflarda kullandı. Ancak “Ateş Kurdu” ve “Hançer” arasındaki sayısız çarpışmanın bir galibi yoktu.

Şüphe
“Hançer”, savaşları sırasında zeki robotlarla defalarca karşılaştı. En başlarda bu robot askerlerin Modifier’ler tarafından geliştirilmiş olan gizli bir silah olduğu düşünüldü. Ama şüpheler fabrikadaki savaşın ardından bulunan bir üretim bandı ile iyiden iyiye arttı. Bazıları ise ortada Modifier’lerin kurguladığı bir komplo olup olmadığını ve eski Federasyonun sonunu sorguladı.


Sınıflar ve Yetenekler
Elite Forces’da 3 farklı sınıf bulunuyor. Komando, Özel Kuvvetler ve Destek Birimleri. Her bir sınıfın kendine has yeteneklere, silahlara ve eşyalara sahip olması, oyuncuların stillerini ve taktiksel zekâlarını ön plana çıkararak PvP deneyimini de bambaşka bir noktaya taşıyacak nitelikte.

Seviye ve Rütbe Sistemi
Oyundaki seviye ve rütbe sistemi, oyuncuların takip etmek zorunda olmadıkları, direkt olarak kendilerini savaş meydanlarına atabilecekleri bir biçimde kurgulanmış. Ancak görevlerin takibi halinde diğer oyunculara üstünlük kurmak yine oyuncunun elinde…

Irklar
Elite Forces’ta oyuncuları bekleyen birbirinden farklı bir düzineden fazla ırk mevcut. Kimi zaman düşman olarak karşılarına çıkacak zombilerle savaşmaları gerekirken bir diğer görevde veya oyun modunda kendileri zombi veya parazit olarak insanlara kafa tutma şansını yakalayabilecekler. Zombiler, parazitler, geliştirilmiş insan ırkları ve çeşitli robot ırklarının herbiri kendine özel yeteneklere sahip.

Oyun Modları (Türleri)
Elite Forces oyuncularına, FPS klasikleri olan Takım ve Bomba Modlarının yanısıra Virüs Modu, Av Modu ve Direniş Modu gibi daha birçok PVP ve PVE modu sunuyor. Ayrıca düzenli olarak genişleyecek oyun içeriği ile birlikte oyun modlarını ve haritaları da artırmayı garanti ediyor.

Silah Modifikasyonu
Oyuncular kendilerine sunulan silahlar, oyundaki mağaza aracılığıyla sahip olabilecekleri silahlar ve görevleri tamamladıkça kazanabildikleri silahlarla stil ve taktiklerini konuştururken, yine aynı yöntemlerle sahip olabilecekleri mod objeleri ile silahlarını güçlendirebiliyor ve görünümlerinde yapabildikleri modifikasyonlarla stillerine stil katabiliyorlar.

-Basın Bülteni
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
F2P FPS'de yeni bir fenomen geliyor; Elite Forces
İlginizi Çekebilir