Facebook, kan bağışı yapmanıza imkan tanıyacak

Furkan Güler 29.09.2017 - 15:16
Sosyal medya devinden ilgi çekici bir proje geldi.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağı olan Facebook, yeni bir projenin altına daha imza atmak için hazırlanıyor. Facebook üzerinden kan bağışı isteyen birden fazla hasta yakını görmüşsünüzdür. İşte Facebook, kullanıcıların bu isteklerini yerine getirmek için çalışmalara başladı. Projeye göre kan bağışına ihtiyacı olan kişiler, daha önceden kan bağışı yapmak isteyen kişilere yönlendirilecek. Mesafenin hesaplanarak yönlendirileceği bu sistemde kan bağışı yapan kişiler, profilinde özel bir bağışçı etiketi taşıma hakkına sahip olacaklar.

Facebook, kan bağışına özel proje geliştiriyor

Proje'nin pilot ülkesi Hindistan olarak belirlendi. 1 Ekim tarihinden itibaren Hindistanlı Facebook kullanıcıları, Facebook üzerinden bağışçı olmalarını isteyen mesajlar ile karşılaşacaklar. Sonrasında bağışı kabul eden kişilere Facebook, en yakında bulunan hastane ve kan banklarının yerini söyleyecek. Facebook kan bağışı yapmaya hazırlanan gönüllüleri, ihtiyaç sahipleri ile WhatsApp, Messenger veya telefon görüşmesi ile birbirlerine yönlendirecek.

Facebook, kan bağışı yapmanıza imkan tanıyacak

Hindistan'dan sonra kan bağışı projesine dahil edilecek olan ülkeler şimdilik belli değil. Fakat Facebook'un böylesine sosyal sorumluluk projesine dahil olduğunu görmek hepimizi mutlu ediyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 08:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
Facebook, kan bağışı yapmanıza imkan tanıyacak
İlginizi Çekebilir