Facebook Türkiye direktörü çarpıcı açıklamalarda bulundu

Furkan Güler 21.09.2017 - 18:02
Ülkemizin gençleri sosyal medya bağımlısı haline mi geldi?

Dünyanın en çok üyeye sahip olduğu söylenen sosyal ağı Facebook, artık eskisi gibi sade bir sosyal paylaşım sitesi olmaktan çıkıp çok yönlü bir şirket halini almaya başladı. Google'a benzer bir şekilde yeni yeni yatırımlar yaparak inovasyon tarafını güçlendiren Facebook ekibinin Türkiye direktörü Derya Matraş, Facebook'un Türkiye'deki halini değerlendirdi. Yerel basın ile yaptığı röportajda ülkemizin genç beyinleri için "Gençler telefonsuz yaşamaktansa küçük parmaklarını kaybetmeyi tercih ediyor.” söylemini kullanan Matraş'ı bir bakıma haklı bulabiliriz. Ülkemizde internete erişim sağlayan insanların yüzde 98'inin Facebook kullandığını söyleyen Derya Matraş aynı zamanda "Mobil telefonlar, bir anlamda hayatımızın “uzaktan kumandası” haline geldi." söyleminde bulundu.

Facebook Türkiye direktörü çarpıcı açıklamalarda bulundu

Ülkemizin Facebook'a bakış açısı nasıl?

İnsanların iletişim yönteminin de değiştiğini söyleyen Matraş, üniversiteden yeni mezun gençlerin tercih edecekleri kariyer olanaklarında "teknoloji" unsurunun bulunmasını tavsiye ediyor. Aynı söylemleri Google, Microsoft'un hatta eski ABD Başkanı Obama'dan da duymuştuk. Derya Matraş'ın söylemleri üzerinde söyleyecek bir sözümüz yok maalesef. Sosyal medya kullanımında ilk sıralara oynayan ülkemiz, keşke başka alanlarda da ilk sıralara oynayabilseydi.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 22:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2017 22:41
başta youtube enes batur slime videoları gibi paylaşım yönüne dönen yerler yasaklanmalı !
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2017 19:58
%2 lik kısımdayım desene , instagram , swarm , twitter veya facebook hiç birini kullanmıyorum rahatım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2017 19:26
telefon kullanmıyorum facebook twitter gibi hastalıklarımda yok tv de izlemiyorum internetten haberlere bakmam yetiyor hayattan daha fazla zevk alıyorum herkese tavsiye ederim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2017 18:52
İnsanımız anne/babaların aşırı korumacı çocuk yetiştirme yöntemlerinden ötürü özgüvenleri zayıf kendini keşfedemeyen insanlar yetişiyor. Kendini eksik zayıf gören birey de bu eksiklerini sosyal medyada olmadığı bir karakter takınıp kendini mükemmel göstermekle gidermek peşinde. Tüm olay bu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Facebook Türkiye direktörü çarpıcı açıklamalarda bulundu
İlginizi Çekebilir