Facebook videolar için yeni düzenleme araçları sunuyor

Taylan Bal 19.07.2023 - 09:04
Bugünden itibaren, Reels düzenleme araçları, kullanıcıların Facebook videolar için daha dinamik videolar oluşturmayı kolaylaştırmak için Feed'e geliyor.

Facebook Watch'un sona ermesiyle, Meta, sosyal uygulamasının video yeteneklerini geliştirmeye çalışıyor. Reels'den gelen aynı düzenleme araçları tüm Facebook videoları için kullanıma sunulacak ve Video sekmesi, Facebook'taki her şeyin merkezi haline gelen uzun zamandır beklenen bir yeniden tasarıma kavuşacak.

Facebook videolar ve Reels düzenleme araçları duyuruldu

Bugünden itibaren, Reels düzenleme araçları, kullanıcıların Facebook'ta dinamik videolar oluşturmasını kolaylaştırmak için Feed'e geliyor. Daha önce Reels'de mevcut olan ses, müzik ve metin katmanları, Meta Business Suite için reels ve Feed'deki video için artık mevcut.

Video sekmesi yeniden tasarlandı

Daha önce Facebook Watch olarak bilinen Video sekmesi, yeni bir görünüm ve birçok yeni işlevsellik kazandı. Başlangıç ??olarak, Video sekmesi artık önerilen reels'leri vurgulayan yeni yatay kaydırma reels bölümlerine sahiptir.

iPhone veya iPad kullanıyorsanız, yeniden tasarlanmış Video sekmesi, uygulamanın alt kısmında bir kısayol çubuğu olarak kullanılabilir. Android kullanıcıları, aynı Video sekmesini üstte bir kısayol olarak bulacaktır. Unutmayın, kısayol çubuğundaki sekmeler, uygulamanın en sık kullanılan kısmına göre değişir.

Facebook videolar ve Reels düzenleme araçları duyuruldu

Instagram Reels'de yorumlar

Instagram, bugün yaptığı bir açıklamayla, Reels'de yorum yapma özelliğini kullanıma sunduğunu duyurdu. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar artık Reels'deki videolara yorum yapabilecek ve diğer kullanıcılarla etkileşime girebilecekler. Yorumlar, Reels'in altında bir bölümde görünecek ve kullanıcılar, videoyu beğenmek, beğenmemek veya yorum yapmak için tıklayabilecekler. Yorumlar, kullanıcıların Reels'leri daha fazla keşfetmelerine ve daha fazla etkileşime girmelerine yardımcı olacak.

Meta, video hakkında daha fazlasını planlıyor

Meta, video platformunu geliştirmeye devam ediyor. Şirket, videoların daha fazla etkileşim ve katılım sağlamasına yardımcı olacak yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Bu özellikler arasında, videoların daha kolay paylaşılabilmesi, videoların daha kolay keşfedilebilmesi ve videolardan daha kolay para kazanılması yer alıyor. Meta, bu özellikler sayesinde, video platformunun daha popüler hale gelmesini ve daha fazla kullanıcıya ulaşmasını bekliyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 15:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Facebook videolar düzenleme araçları
İlginizi Çekebilir