Facebook zarar etmeye devam ediyor

Emir Özkayalar 29.04.2022 - 16:27
Hazırlanan üç aylık rapora göre Metaverse ve sanal gerçeklik harcamaları sebebiyle Facebook zarar ediyor.

Uzun süredir özellikle de oyun geliştiricileri tarafından üzerinde çalışmalar yapılan sanal gerçeklik, gittikçe büyüyen ve gelişen bir sektör haline geldi. Özellikle de Mark Zuckerberg’ün Meta yatırımının sonucunda dikkatleri daha fazla üzerine çekti. Meta Quest (eski ve bilinen adıyla Oculus) kulaklıkları ve yaratılmaya çalışan Metaverse ile birlikte, sanal gerçeklik oyunlar dışında insanlara nasıl imkanlar sağlayabileceğini de göstermiş oldu. Ancak her güzel şeyin bir kusuru olur denir, sanal gerçekliğin kusuru da pahalı olması. İşte bu sanal gerçeklik harcamaları Facebook zarar konusunun da ana sebeplerinden biri oldu.

Meta yüzünden Facebook zarar etmeyi sürdürüyor

Geçtiğimiz günlerde tarihinde ilk defa Facebook kullanıcı sayısı konusunda büyük bir düşüş yaşandığı ortaya çıkmıştı. Şimdiyse gündemimizde Facebook zarar etmesiyle yer buluyor.  Facebook/Meta’nın sanal gerçeklik uygulamalarından sorumlu departmanı Reality Labs, Facebook’un kalan departmanlarıyla birlikte bir rapor yayınladı.

Facebook zarar etmeye devam ediyor

Bu rapor 2022 senesinde, Reality Labs’ın 3 milyar dolarlık bir mali zarara uğradığını gösterdi. Bir önceki yıl da 2 milyar dolarlık bir kayıp görülmüştü. Tabi bu durum, sanal gerçeklikle Facebook zarar ediyor ve kazanç sağlamıyor anlamına gelmiyor. 2021 senesinin aynı döneminden 150 milyon dolarlık bir artışla 700 milyon dolarlık bir satış elde ettiğini unutmamak gerek. Tabi bu kaybedilen paranın yanında ufak bir rakam olarak gözükse dahi, muhtemelen Facebook/Meta’nın artan sanal gerçeklik atılımlarının bir sonucu olarak bu denli bir kayıp yaşandı. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 05:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
Facebook zarar etmeye devam ediyor
İlginizi Çekebilir