Facebook'a yüz tanıma özelliği gelebilir

Furkan Güler 1.10.2017 - 15:05
Face ID özelliğini bu kez Facebook tercih ediyor.

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal ağı olan Facebook, yüz tanıma teknolojisinin entegrasyonu için çalışmalarına başladı. Verilen bilgilere göre yüz tanıma teknolojisi, çalınan veya şifresi unutulan Facebook hesaplarını kurtarmak için geliştiriliyor. E - posta ile hesap kurtarma işleminin alternatifi olarak düşünülen bu sistem sayesinde, hesap kurtarmanın külfeti ortadan kalkacak. Parmak izi ile tanıma teknolojisine göre yüz tanıma teknolojisinin mobil cihazlarda daha yaygın olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle orta sınıf Android cihazlarda, parmak izi sensörünün maliyeti sebebinden dolayı, yüz tanıma teknolojisi kullanılıyor.

Facebook, Face ID'yi kullanacak

Son olarak iPhone X ile gündeme gelen yüz tanıma teknolojisi, muhtemelen ilerleyen dönemlerde teknolojinin diğer alanlarında da sıklıkla kullanılacak. Facebook ise bu sistemin zorunlu olmayacağını belirtti. Yani hesap kurtarma işleminde yüz tanıma teknolojisi, tamamen isteğe bağlı olarak tercih edilecek. Şahsen kaybolan bir hesap için destek sistemi ile yapılan yavaş iletişimine alternatif olarak, bu teknolojinin hesap kurtarma işlemlerini hızlandıracağı kanaatindeyim.

Ayrıca Facebook'un yeni teknolojileri kendine entegre etmesi ve yeni alanlarda yatırım yapması oldukça hoş bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 10:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
Facebook'a yüz tanıma özelliği gelebilir
İlginizi Çekebilir