Facebook'ta yüzünüz smiley olsun

Cem Süer 27.12.2011 - 11:30
Facebook Chat'in yeni özelliği ortaya çıktı.
Ünlü sosyal ağ sitesi Timeline’dan sonra yeni projesini sessiz sedasız yayına aldı. İşte diğer sohbet programlarını öldürecek proje.
 
Smiley’ler internet kültüründe önemli bir yere sahip. Sanal dünyadaki duygularınızı bu simgeler sayesinde karşı tarafa gösterebiliyorsunuz. Genelde internet dilinde ‘:)‘ simgesiyle gösterilen gülen yüzün türevleri olan smiley’ler Facebook sayesinde çok daha farklı bir hale geldi.

Facebook'ta yüzünüz smiley olsun
Sohbet programlarının pazar payına göz diken Facebook yeni projesiyle istediğiniz her fotoğrafı smiley haline getirmenizi sağladı. Mütevazi şekilde yayına alınan bu özellik sayesinde listenizdeki kişilerle konuşurken istediğiniz ünlünün ya da arkadaşınızın fotoğrafını smiley haline getirebileceksiniz. Peki bu özellik nasıl çalışıyor? İlk önce kullanmak istediğiniz kişinin profiline girmeniz gerekiyor.

Nasıl Kullanabilirsiniz?

Arama çubuğunda Facebook.com’tan sonra gelen kodları ya da nicki kopyalayın. Sohbet sırasında
"font-style: italic;">buraya nick ya da kod yazılacak
kombinasyonunu yazarak istediğiniz kişinin yüzünü smiley haline getirin. Bu kombinasyondan sonra sohbet pencerenizde seçtiğiniz kişinin ufak bir fotoğrafının çıktığını göreceksiniz.

Facebook karşısında iyice güçsüzleşen Windows Live Messenger bu yeni hamle karşısında ne kadar pazar payı kaybedecek zamanla göreceğiz.
Yorumlar 27
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 13:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Facebook'ta yüzünüz smiley olsun
İlginizi Çekebilir