2. sınıf 2. Dünya Savaşı oyunları
Bilindiği üzere PlayStation 2 ve Gamecube için hazırlanan Call of Duty: Finest Hour, beklenti çıtamızın bir hayli altında kalmıştı. Eğer daha önce yaşadıklarımızı referans olarak kabul edersek, Fall of Liberty için de çok fazla ümitlenemiyoruz.
Codemasters tarafından dağıtılacak olan yapım, İkinci Dünya Savaşı üzerine alternatif bir gerçeklik kuruyor. O dönem Third Reich olarak adlandırılan Nazi İmparatorluğu’na karşı farklı cephelerde, daha önce eşine rastlamadığımız deneyimler yaşayacağımız belirtiliyor, yapımcılar tarafından. Gerçi bu tanıdık bir tanıtım cümlesi. Her yeni çıkan İkinci Dünya Savaşı oyununda, farklı deneyimler vadedilmiyor mu sanki?
Yapım, Bermuda Şeytan Üçgeni ‘PC, PS3 ve X360’ platformlarında boy gösterecek. Bu yüzden de geleceğin oyun teknolojileri denilince akla ilk gelen nokta olan görseller üzerinde hassasiyetle duruluyor. Şu an için yapımla ilgili henüz bir ekran görüntüsü yayınlandı ve bu görüntü muhtemelen oyun içi bir videodan alınıp yayınlanmış. Maalesef Fall of Liberty’nin grafik teknolojileri hakkında olgun bir bilgi içermiyor. Ancak ışık efektlerinin şahane olduğunu ve ortamı oldukça gerçekçi bir şekilde resmettiğinin altını çizmek gerek. Ama videodaki görüntü kalitesi, kesinlikle yapım için bir ipucu olamaz. Zira videolar tamamen farklı tekniklerle yapılıyor (Tabii oyun içi grafik motoru kullanılmadıysa).
Ne zaman nerede olacak?
Fall of Liberty’nin türü FPS olacak ve türün önde gelen isimleri karşısında şans arayacak. Spark Unlimited firmasının Call of Duty, Brothers in Arms ve Medal of Honor karşısında ne kadar şansı olur bilinmez, fakat yapımcıların hedef olarak seçtikleri kitleye bakılırsa (PC, PS3 ve X360 kullanıcıları), ortaya etkileyici bir yapım çıkartacaklarmış gibi görünüyor. Sırtını PC’nin ve yeni nesil konsolların teknolojilerine yaslayacak olan yapımcılar, ortaya sağlam bir savaş oyunu çıkartacaklarını düşünüyor. Hatta eşsiz bir deneyim sözü veriyorlar.
Yeni İkinci Dünya Savaşı oyunu Fall of Liberty, eğer bir ertelenme olmazsa 2007’nin son çeyreğinde piyasalarda olacak. Aslında akıllıca bir çıkış tarihi; Call of Duty kasırgasının üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmiş olacak ve Fall of Liberty, belki de İkinci Dünya Savaşı’nın herhangi bir cephesinde güneş gibi doğacak. Eğer o zamana kadar piyasaya aynı temalı kaliteli bir yapım çıkmazsa, 2007’nin son dakika golü olarak Fall of Liberty’i ağlarda görebiliriz.
Yorumlar (6)
Merhaba, Yazıyı hazırlayan Tunay kardeşimizin şu lafı beni derinden düşünmeye sevketti "İkinci Dünya Savaşı konulu oyunların artık tam manasıyla mide bulandırdığı malum;..." 2. Dünya savaşı konulu oyunları sevenlerin özel bir kitlesi var, bazıları yılda 50 tane tane ww2 konulu oyun çıksa 50'sini de oynar. Sevdiğim bir tarzdaki oyuna hazırlanan yorumu okumak için sayfayı açtığımda "tarz" hakkında kötü laf okumak istemem. Oyunun eleştirilmesine lafım olmaz. Yazının geri kalanı için teşekkür ediyorum. Eline sağlık.
ne kadar çok resim var öle bak bak bitmiyo [:D] şaka bi yana biraz daha ss yayınlasanız olmaz mı [:(]
2007 nin son dakika golü degilde 2006 nın son dakika golü olmasın[:D]
aslında butun firmalar hep bu tarz şeyler yapacana hl2 fear ghost recon gibi kendi yaptıkları bi konu uzerine gitse daha iyi olur.ama oyunu gusel yaptıysa problem yok[8)]
bir düzeltme, almanlar churchillin trafik kazası sonucu 1938 de ölümü nedeniyle rahat bir şekilde avrupayı fethettikten sonra amerikayı ele geçiriyorlar [8)]
ön incelemeden önce biraz daha araştırma yapabilirdi bence. oyunun konusu nazi almanyasınının normandiya çıkarmasını büyük bir başarıyla atlatıp akabinde amerikayı işgali üzerine kurulu. oyundaki karakterimizin amacı da amerikan "özgürlük" gücünün bir parçası olarak ülkesini alman işgaşcilerden kurtarmak. [8)] konu aslında rus işgali muhabbetinin değiştirilmiş versiyonu, doğal oralak yenilikçi bir fikir değil, ama oyundan adam gibi bir bilgi alamdaığımız için fazla yorum yapmamak lazım [;)]