Fallout 3 Remaster’dan Yeni Umut

Muhammed Kayan 16.04.2025 - 15:40
Oblivion’un ardından Fallout 3 Remaster da yeniden gündeme geldi. Güvenilir kaynaklara göre proje hâlâ iptal edilmiş değil.

Oblivion Remastered’a ait ilk görsellerin internete sızmasının ardından gözler bu kez Fallout 3 Remaster projesine çevrildi. Microsoft’un Activision Blizzard King’i satın alma sürecinde ortaya çıkan belgelerde adı geçen proje, uzun süredir sessizliğe gömülmüş olsa da, güvenilir kaynaklara göre hâlâ hayatta. Ancak bekleyenler için biraz daha sabır gerekebilir.

Fallout 3 Remaster Gelecek Ama Zamanı Belirsiz

Fallout 3 Remaster, ilk olarak iki yıl önce FTC davasında sızan Bethesda belgelerinde ortaya çıkmıştı. Bu belgede, Oblivion Remastered’ın FY2022, Fallout 3 Remaster’ın ise FY2024’te çıkacağı belirtiliyordu. Oblivion’un gerçekten geliştirildiği Virtuos tarafından yanlışlıkla sızdırılan görsellerle netleşince, Fallout 3 için de umutlar yeniden yeşerdi.

Fallout 3 Remaster’dan Yeni Umut

Güvenilir içeriden bilgi kaynaklarından NateTheHate2’ye göre Fallout 3 Remaster hâlâ geliştirme sürecinde. Ancak ne zaman oyuncularla buluşacağı şimdilik belirsiz. Nate’e göre bu sürecin tamamlanması “biraz zaman alacak.” Bu da oyunun yakın vadede piyasaya sürülmeyeceği anlamına geliyor.

Sızdırılan çıkış takvimine göre Fallout 3 Remaster, The Elder Scrolls VI ile aynı yıl planlanmıştı. Ancak TES VI’nın geliştirmesine yalnızca 2023’te başlandığı biliniyor. Bu da her iki projenin birkaç yıl daha uzakta olduğunu gösteriyor. Ayrıca Oblivion Remastered da kendi planlanan yılını kaçırmış ve bir sonraki mali yılda çıkmıştı.

Aradan geçen iki yılın ardından o dönemki takvimin ne kadar geçerliliğini koruduğu tartışılır. Ancak bir gerçek var ki, Fallout 3 Remaster hâlâ iptal edilmiş değil. Oblivion’un yeniden yapımı gerçekleştiğine göre, Fallout 3 için de benzer bir sürpriz çok uzak olmayabilir. Şimdilik beklemede kalmak gerekiyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2025 05:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2025 21:21
Remakeleri şişirme yapıyorlar.
Unreal güzel olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2025 09:18
Remastered kurtarmaz bu oyunu grafikler bitik. İyi bir remake yapilmasi lazim bastan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2025 23:18
Remake olması lazım ne remesteredı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2025 18:11
TES VI nın geliştirilmesine nasıl 2023 te başlandı, 6 yıl önce tanıttılar, tanıtmadan önce minimum 1 yıl beklettiler desek 7 yıl önce başlamış olmaları lazım. Haftaya yayınlarlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fallout 3 Remaster’dan Yeni Umut
İlginizi Çekebilir