Fallout 3'e sansür mü geliyor?

Ali Can Varlık 3.06.2010 - 12:31
Fallout 3'e sansür mü geliyor?

Fallout 3'e sansür mü geliyor?

İçerdiği uyuşturucu madde kullanımı öğeleri sebebi ile Avusturalya'da yasaklanan "Fallout 3" için, Bethesda'nın bu tür içeriğin çıkarılması şartı ile OFCL'e (OFLC, ESRB'nin Avustralya versiyonu.) tekrar reyting talebinde bulunduğu bildirildi. Madde bağımlılığının çıkarılacağı ortada; fakat ne oranda çıkarılacağı hakkında ise henüz bir bilgi yok.

Bilindiği gibi Fallout 2, İngiltere'de de içerdiği çocuk katliamı gibi öğeler atıldıktan sonra yayımlanabilmişti. Daha sonra yayımlanan amatör bir yama ile de, bu özellik gene açılabilmekteydi.

OFLC yaptığı açıklamada, anti-radyasyon hapı gibi bazı özelliklerin çocukları uyuşturucu kullanmaya teşvik edebileceği ihtimali yüzünden böyle bir uygulama kararı aldıklarını belirtti. Ancak, anti-radyasyon hapının oyunda gerçekten önemli bir etkinliği olduğunu varsayarsak, oyundan bu özelliğin çıkartılması, oyunla ilgili bir kaç değişikliğe gidilmesi anlamına da gelecektir. Bethesda'dan henüz bir açıklama gelmedi; ancak nasıl bir karar alacaklarını bizler de merakla bekliyoruz.

KAYNAK
Fallout 3'e sansür mü geliyor?
computerandvideogames.com


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 17:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fallout 3'e sansür mü geliyor?
İlginizi Çekebilir