1/3

Fallout 4 varsayımları!

Özgün Güven 2.12.2013 - 17:22
Yeni Fallout için ne olsa güzel olur?
Herkese merhaba Fallout 3’te unutumadığımız anlar ve dördüncü oyunda görmek istediklerimiz yazısından sonra yorum atmak istedim ama içimdeki Fallout hayranlığı ve beklentilerim 300 karaktere sığmayacağı için vazgeçip makale yazmaya karar verdim.

Fallout serisiyle tanışmam üçüncü oyunla oldu ve o günden sonra yüzlerce saatimi başında geçirdim, zaten sitede New Vegas üzerine inceleme yazımda var. Oyunlarda her oyuncunun ilgisini çeken farklı temalar vardır. Bunlar 2. Dünya savaşı da olabilir, fütüristik temalarda... Benim ilgimi çekense hep distopik ve postapokaliptik türlerdir. Bu türü sevenler anlayacaktır o dünyanın yıkılmışlığı, karakterinizin çaresizce hayatta kalmaya çalışması, etraftaki zombilerin, mutantların vs.varlığı bizi manyakça bir zevke sürükler ve bu kelimelerle anlatılmaz bir durumdur. Stalker serisi(özellikle bu oyun), Fallout ve Metro(kısmen) bende bu etkiyi bıraktı.Madem konusu açıldı ben de yeni bir Fallout’tan neler bekliyorum yazayım.

1) Öncelikle tez zamanda yeni bir Fallout oyununun duyurulması :)

2) Oyundaki Hikaye
Fallout 3’e sözüm yok ama açıkçası New Vegas’taki hikaye bana oldukça sığ gelmişti sanki bir şeyler aceleye gelmiş gibiydi. Yeni bir Fallout oyununda daha dallı budaklı bir hikaye bizi şaşırtacak hatta şok edecek gelişmeler bekliyorum. Mesela hikayenin ana konusu şöyle olabilir:

Fallout 4 varsayımları!
Bulunduğumuz bölgedeki egemen bir güç uzaylılardan çağrı almıştır, Dünya’yı mahvettiğimize tanık olan uzaylılar insanlarla temasa geçerek onlardan seçilecek belli bir topluluğu yanlarına alarak sıfırdan bir medeniyet kurmalarına yardımcı olma teklifinde bulunmuşlardır. Bunu duyan bölgedeki dini fanatik bir grup da diğer gruba bu teklifi reddetmesi için baskı yaparken diğer irili ufaklı gruplar da kimin tarafında duracağını seçmeye çalışmaktadır. Bu tabii hikayenin sadece küçük bir parçası, uzaylılarla şahsi iletişime geçmek isteyen diğer hain gruplar, tonla para harcayıp uzaylıların dikkatini çekmeye çalışan zenginler, ortalıkta dönüp duran dedikodular da oyunun ana hikayesine renk katacaktır.

Bunların yanına yüzlerce de yan görev koysak heralde biz Fallout fanlarının alacağı zevk tavan yapar. Yukarıda da bahsettiğim gibi ben şahsen heyecanlı, şok edici, ters köşe yapan bir hikaye isterim, buna örnek olarak da yazdığım hikayedeki her şeye karşı çıkan, uzaylıların teklifini reddeden dini grubun liderinin alttan alta onlarla pazarlık yaptığını ve şahsen kaçmaya çalıştığını öğrenebiliriz. Bu ve bunun gibi sürprizler hikayeyi canlı tutacaktır.

3) Karakter
Fallout oyunlarında oyuncuyu tatmin edebilecek kadar geniş olan bir karakter yaratma ekranı vardır ancak yapımcılar bunu biraz daha dallandırabilirler. Örneğin karakterin hikayesini belirleyebilme, daha fazla saç tasarımı daha fazla detay vs.

Oyunda yöneteceğimiz karakterde hikayeye uygun olabilmeli tabii ki, örneğin benim hikayem Fallout 4’e konu olsa, karakterimi oyunun başında uzaylılar tarafından kaçırılmış ve biyolojisi incelenerek geri bırakılmış bir insan olarak görmek isterdim. Mesela oyun başlar başlamaz kendimizi bir uzay gemisinde incelenirken buluyoruz burada sorular üzerine adımızı tipimizi vs. belirliyoruz sonra da geri bırakılıyor ve bu travmayı atlatamayıp işin içindeki tüm gerçekleri bulmak üzere hayatımızın keşfine çıkıyoruz.