Fallout 76: Wastelanders için yeni fragman geldi

Batuhan İnce 5.02.2020 - 11:00
Bethesda, bedava Fallout 76: Wastelanders güncellemesi için yeni bir fragman yayınladı. Güncellemenin ve Steam sürümünün çıkış tarihini açıkladı.

Bethesda, Fallout 76: Wastelanders için yeni bir fragman yayınladı. Bethesda’nın son Fallout oyunu olan Fallout 76, serinin diğer oyunlarından farklı olarak online bir hayatta kalma oyunundan ibaret olması oyuncuları hayal kırıklığına uğratmıştı. Birçok oyuncu bu oyunun, yıllarca üzerine eklenerek yaratılmış Fallout evreninin hikayesine ihanet olduğunu öne sürerek için çok sert bir dille eleştirdi.

Fallout 76: Wastelanders için yeni fragman geldi

Yapımcılar oyunu oyunun online olduğunu ilk dile getirdiğinde, tek kişi olarak da oynanabildiğini üzerine basa basa söylese de, oyunun çıkış döneminde bunun doğru olmadığı anlaşılmıştı. Bethesdanın hedeflediği oyun; hiçbir NPC’nin içinde olmadığı, dünyadaki tüm insanların gerçek birer birey olması yönünde olduğu için oyunda karşılaşıp konuşabileceğiniz hiçbir yapay zeka karakter bulunmuyordu. Dolayısı ile oyuna eklenen -eklenmeye çalışılan- hikaye sadece ses kayıtlarından ve terminal girdilerinden ibaretti.


Çıkış döneminde oyun bu gibi sebeplerden dolayı birçok eleştiri aldı. Mağazalar bile neredeyse %90’a yakın indirim yaparak oyunu ellerinden olabildiğince çabuk çıkarmaya çalıştı. Bethesda tüm bu eleştirilere rağmen oyunu hayranların istediği şekilde geliştirmeye yanaşmadı, hatta daha çok üzerine giderek oyuna bir de ekstra para vererek yükseltilebilecek bir üyelik sistemi ekledi. Tabi bu durum yalnızca kısa bir süreliğine devam etti. Fallout 76’nın düşüşüne seyirci kalamayan Bethesda, sonsuza kadar server desteği vereceklerine söz verdikleri oyunun en büyük eksiği olan NPC’lerin oyuna tekrar döneceğini E3 2019’da açıkladı.

Fallout 76: Wastelanders güncellemesi ile oyun baştan aşağı değişiyor

Wastelanders adını verdikleri güncelleme ile Fallout 76’yı baştan yaratacaklarını söyleyen Todd Howard; oyuna insan NPC’lerin, Fallout 3 ve New Vegas tarzı bir diyalog ekranının, yeni bir ana hikaye döngüsünün ve yoldaşların geri döneceğini açıkladı. Bethesda o günden beri bu güncelleme üzerinde çalışıyor ve oyunu toparlamaya çalışıyor gibi görünüyor. Bugün Wastelanders güncellemesi için yeni bir fragman yayınlandı. Başlangıçta herkes bu güncellemenin oyunu sadece makyajlayacağını düşünürken beklenenin aksine ortaya oldukça detaylı bir iş çıkmış gibi görünüyor.

Yayınlanan fragmanı aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

Fallout 76: Wastelanders güncellemesi 7 nisanda oyunu satın alan tüm oyuncular için bedavaya yayınlanacak. Aynı gün oyunun Steam versiyonunun da çıkış yapacağı açıklandı.

Fallout 76'yı satın almak istiyorsanız oyuna aşağıdaki platformlardan ulaşabilirsiniz.
Playstation Store
Xbox Live
Bethesda

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2020 04:29
fallout ne kadar eleştirilse de, gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biridir...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2020 21:55
"Fallout 76'yı satın almak istiyorsanız..." ahahahahahahah güzel espriyidi Merlin ^^
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2020 18:57
westerlanders bayadır bekliyordum alman arkadaşlarla 250+ lwl olduk artık günlük görevler biraz atombombası atyıorduk keske dah erken gelseydi iyi olurdu ama olsun bunu görmek duymak bile heeycanlandırdı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2020 13:33
4 te aksiyon temasını ön plana çıkardılar, herşeye rağmen biz fanlar oyunu satın aldık ve severek oynadık ama asla bu denli bir aksiyon hoşumuza gitmemişti. Sonra bu rezaleti ortaya çıkararak işi iyice abarttılar. Geriye FO tan birşey bırakmadılar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fallout 76: Wastelanders için yeni fragman geldi
İlginizi Çekebilir