Fallout 76'nın envanter sistemini iyileştiren mod yayımlandı

Korhan ONUK 15.11.2018 - 17:38
Mod yapımcıları işe koyuldu bile.

Bethesda'nın son oyunu Fallout 76 bildiğiniz üzere çıkış yaptı. Mod desteği ile gelen oyunda, mod yapımcıları eksik gördükleri yerleri geliştirmeye şimdiden başladılar. 

Yeni mod ile envanter sistemi çok daha kullanışlı hale geliyor.

Fallout 4'e yaptığı modlarla bilinen registrator2000 adlı mod yapımcısı, Fallout 76 için şu an için en kullanışlı modlardan birini geliştirdi. Better Inventory adındaki bu mod, oyun içindeki envanter sistemini çok daha kullanışlı hale getirmeyi amaçlıyor. 

Fallout 76 oyuncuları için oyunda yer alan en önemli iki etken açlık ve susuzluk. Bu iki etkeni, yediğiniz gıdalarla yüksek tutmanız oldukça önemli. Ancak oyunda envanterdeki yiyecekleri ve içecekleri filtreleme seçeneği bulunmuyor. Örnek olarak, yüksek miktarda açlığınızı gideren yiyecekleri göremiyorsunuz. Üzerinizdeki ağırlığın büyük bir kısmının bu yiyeceklerin bulunduğu Aid kısmında yer aldığını ve buradaki eşyaların bazılarını hiç kullanmayacağınızı varsayarsak, bu ciddi bir problem haline geliyordu. Better Inventory ise en başta bu soruna bir çözüm getiriyor ve envanteri çok daha işlevsel hale getiriyor. 

Better Inventory modu, Fallout 76'daki Aid kısmını Food (yiyecek) ve Drink (içecek) olarak filtrelemenizi sağlıyor. Ayrıca silahlarınızı Ranged (Menzilli), Melee (Yakın Dövüş) ve Thrown (Fırlatma Silahları) olarak filtremeniz de mümkün. Ayrıca her kısımdaki eşyaların ağırlığını da ayrı ayrı görebiliyorsunuz.

Mod yapımcısı, zırhları ve kıyafetleri daha iyi kullanabileceğimiz yeni bir mod üzerinde de çalıştığını belirtmiş. Bethesda'nın böylesine basit şeyleri oyuna eklememiş olması oldukça enteresan. PC kullanıcıları için bu sorun şimdilik çözülmüş olsa da, konsol kısmı için bir güncelleme yapılır mı orası belirsiz. Modu kurmak isteyenler için indirme linkini şuraya bırakalım. Görünüşe göre Fallout 76, mod yapımcılarının desteğiyle gün geçtikçe daha iyi hale gelecek. Bekleyip göreceğiz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 04:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2018 16:07
Bu kadar yeni çıkan bir oyunun bu kadar hatalı çıkması inanılmaz. Envanter sistemi bile modla iyileştiriliyor :) Trajikomik.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2018 02:18
böyle saçma bişey olamaz bi hileye girer böyle online bi oyunda mod olması hile demektir yapanların banned olması lazım.
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2018 13:47
Karşındaki insanlara bir avantaj sağlamıyorsan modlar iyidir. Avantaj sağlandığı durumlarda atılma durumu gerçekleşir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fallout 76'nın envanter sistemini iyileştiren mod yayımlandı
İlginizi Çekebilir