Fallout MMO için yasal savaş devam ediyor

Murat Halilbeyoğlu 29.06.2011 - 10:24
Interplay çocuğunu geri istiyor
Bildiğiniz gibi Fallout artık Bethesda'nın himayesi altında, ancak yıllar boyunca bu muhteşem kurulumla harikalar yaratan Interplay de eski aşkını bırakamadı. Özellikle Fallout MMO için Bethesda ile yasal savaş başlatan firmanın niyeti bu yeni oyunda tüm Fallout elementlerini kullanabilmek.

Son yayımlanan haberleri hatırlayacak olursak Bethesda'nın dosyasında verdiği en büyük iddia Interplay'in sadece Fallout isminin lisansına sahip olduğu yönündeydi.

Fallout MMO için yasal savaş devam ediyor
Interplay firması konu hakkında "Bethesda'nın iddiası Interplay'in tamamen farklı ve bağdaşmayan bir hikaye, karakterler ve sanata çalışmaları ile bir oyun oluşturup sadece ve sadece adını Fallout vermesi yönünde" demişti.

Daha davanın başlarında Bethesda firması Fallout MMO ile Fallout 3'ün arasında benzerlik olmasının her iki marka içinde olumsuz sonuçlar doğuracağını ve aradaki benzerliklerin insanların kafasını karıştıracağını söyledi. Interplay de bu açıklama ile Bethesda'nın iki farklı oyun için aynı elementleri kullanmanın sonuçlarını anladığını kanıtladığını belirtti.

Nitekim şu anda Fallout'un tüm hakları Bethesda'nın elinde, öte yandan finansal uçurumun eşiğinde olan Interplay'in bu savaşı ne kadar sürdüreceği merak konusu.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 20:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fallout MMO için yasal savaş devam ediyor
İlginizi Çekebilir