Fallout Online'ın sahibi belli oldu

Murat Halilbeyoğlu 10.01.2012 - 11:08
Oyun dünyasının büyük yasal savaşı son buldu
Sonunda uzun soluklu savaş bitti ve oyun dünyasının son zamanlardaki en heyecan verici mahkemesi sonuçlandı.

Bethesda ve Interplay arasındaki Fallout MMO davası en sonunda bir karara bağlandı.

Bethesda Blog'da yayımlanan basın duyurusu ile olayı açıklığa kavuşturan firma Fallout IP'sinin haklarını elinde tuttuğunu yazıda "Bütün Fallout Intellectual Property hakları özel olarak Bethesda'ya aittir" başlığı ile duyurdu.

Zaten geçtiğimiz hafta sizlere iki firmanın birbirleri ile anlaşamak için görüşmelere başladığını ve davanın bir süreliğine askıya alındığını da belirtmiştik.

Bethesda'nın yayımladığı yazının devamında firmanın lisans koşullarında ortak nokta bulunamamasından dolayı Interplay'in MMO geliştirme sürecinin durdurulması ve Interplay'in koşullara ve şartlara bir türlü uymak istemediği anlatılıyor.

Fallout Online'ın sahibi belli oldu
Yapılan anlaşma sonucunda Zenimax, Interplay tarafına 2 milyon dolar ödeceyek ve Fallout MMO'nun tüm haklarını eline alacak. Öte yandan anlaşma koşullarınca Interplay 2013'ün Aralık ayına kadar Fallout, Fallout 2 ve Fallout Tactics'i satabilecek ancak bundan sonra bu üç oyunun da satış hakları Zenimax'a geçecek. Her ne kadar Zenimax, Interplay'e 2 milyon dolar ödeyecek olsa da her iki taraf da mahkeme masraflarını kendisi karşılayacak.

ZeniMax CEO'su ve başkanı Robert Altman karar hakkında yaptığı yorumda şunları söyledi:

"Her ne kadar davamızdaki haklılığımıza güvensek de bu işi bu kadar kısa sürede ve masrafsız bir şekilde sonlandırılarak Fallout IP'sindeki haklarımızı koruduğumuza seviniyorum. Fallout, ZeniMax için önemli bir fikir mülkiyetidir ve artık yeni üçüncü partileri karşıtırmadan veya yasal süreçlerle uğraşmadan Fallout oyunları yapmaya devam edebileceğiz."

Davanın sonuçlanmasının biz oyuncular açısından hem iyi hem de kötü bir yanı var. İyi yanı, bu davanın sonuçlanması ile CEO'nun da bashettiği gibi yeni Fallout oyunları yola çıkacak, kötü olan şey ise Interplay'in başladığı ve biraz yol aldığı MMO oyunu artık çöpe gidecek. Dolayısı ile bir daha ne zaman Fallout MMO'su ile karşılaşırız bilmiyoruz. 
Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 21:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fallout Online'ın sahibi belli oldu
İlginizi Çekebilir