Far Cry 6 oynanış videosu ve ön inceleme

Ersin Kılıç 31.08.2021 - 20:07
Far Cry 6 oynanış videosu ve ön incelemesi ile karşınızdayız. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen etkinlikte, Ubisoft sunucularına bağlanıp Far Cry 6 oynadık.

Serinin merakla beklenen yeni oyunu Far Cry 6'yı yaklaşık 5 saat boyunca oynama şansına eriştik ve sizler için Far Cry 6 oynanış videosu ve ön incelemesi hazırladık. Ubisoft geçtiğimiz günlerde oyuna özel bir etkinlik düzenledi ve stream yolu ile firmanın sunucularına bağlanarak Far Cry 6'yı oynadık. İlk etapta oyunun ilk dakikalarını, sonrasında daha çok silah ve özelliğe sahip olduğumuz orta kısımlarını denedik.

Far Cry 6 oynanış videosu ve ön inceleme

Öncelikle oyunun hikayesinden kısaca bahsedelim. Far Cry serisi bildiğiniz gibi merkezine genelde kötü bir karakter oturtuyor ve hikaye işleyişini de bu karakter üzerinden ilerletiyor. Bu sefer bildiğiniz gibi bu tarz rollerin aranan ismi Giancarlo Esposito var karşımızda. Şunu peşin peşin söylemeliyim ki daha önce Breaking Bad, Mandalorian ve Better Call Saul dışında birçok önemli yapımda izlediğimiz yetenekli oyuncu Far Cry 6'ya büyük bir renk katmış. Tıpkı ekranda olduğu gibi oyunda da bu oyuncuyu izlemek acayip hoşuma gitti diyebilirim.

Esposito oyunda Anton Castillo isimli acımasız bir diktatörü canlandıracak. Tabi kendi halefi olarak gördüğü oğlu Diego'yu da unutmayalım. O da hikayede kilit karakterlerden birisi. Tüm bu karakterleri Far Cry 6 oynanış videosu ile sizlere de gösteriyoruz.

Far Cry 6 oynanış videosu ve ön inceleme

Biz ise oyunda Dani Rojas isimli bir karakteri canlandırıyoruz. Castillo'nun ülkeye adeta darbe yaparak kontrolü tamamen ele aldığı sırada buradan kaçmaya çalışırken işin içinde Diego dahil oluyor ve bir anda kendimizi büyük bir gerilla mücadelesinin merkezinde buluyoruz. Oyunun açılış sekansı gerçekten de hoş olmuş. Zaten hikaye adına hızlı bir giriş sonrasında oyun bildiğimiz Far Cry işleyişine dönmeye başlıyor diyebilirim.

Yani bu ne demek yine açık dünya bir haritamız var ve yapacak onlarca görev bizleri bekliyor. Bu noktada Far Cry 6'dan büyük bir yenilik beklememeniz gerek. Yani oyun bildiğimiz serinin üzerine bazı yenilikler eklemiş. Amerika kıtasını yeniden keşfetmiyor ama içerisinde hoş detaylar barındırıyor.

Oyunun haritası oldukça büyük. Esparanza'nın bir adasında hikayemiz başlıyor ama haritayı genişletmeye başladığınızda harbiden devasa bir harita karşınıza çıkıyor. Tabi tropik atmosfer adanın her yönünü sarmış durumda. Ormanlık alanlar dışında irili ufaklı birçok yerleşim bölgesi de bulunuyor.

Bu büyük haritada onlarca farklı silah ve araç kullanıyorsunuz. ATV'lerden jiplere, arabalardan tanklara kadar geniş bir yelpaze sunulmuş. Tabi onun dışında helikopter, su araçları ya da ufak uçakları da kullanabiliyorsunuz. Karakterinizin ise ilerleme kısmında bazı özel araçları bulunuyor. Belli noktalara atabildiğiniz kancanız ile yüksek noktalara kolayca ulaşırken, paraşüt ya da wingsuit gibi araçlarla havada süzülmenin keyfine varıyorsunuz.

Far Cry 6 oynanış videosu

Far Cry 6'da silah özelleştirme ve upgrade etme sistemine de yer verilmiş. Oyun alanının belli noktalarında karşımıza çıkan istasyonlardan silahlarınızı güncelleştiriyor ve daha etkili olmalarını sağlıyorsunuz. Hani vuruş etkisi, mesafesi gibi özellikler dışında susturucu, görüş gibi aparatlar takmak da mümkün. Oynadığımız sunumun hani başta da bahsettiğim ikinci kısmı açıldığında mesela daha fantastik silahlara sahiptik. Düşmana elektirik topları atabildiğiniz ya da onları yakabildiğiniz silahlara da kavuşuyorsunuz.

Bu sefer silah kısmında Volta adı verilen özel bir ekipmana da sahibiz. Burada füze atar ya da şok dalgası gönderen farklı Volta'lara yer verilmiş. İlerledikçe açacağımız bu özel silahları dilediğiniz zaman değiştirebiliyorsunuz ama bir couldown süresi bulunuyor. Yani öyle her istediğinizde kullanmanıza izin verilmemiş. Bu silah türünü, hani ilk gördüğünüzde "bu ne abi adamın sırtında füze sistemi var" falan diyorsunuz ama kullanması acayip keyifli olmuş. Özellikle helikopter, tank ya da kalabalık düşmanlara karşı acayip etkili. hani bu kısımda hasar bazlı olduğu gibi örneğin etraftaki kamera ya da elektronik cihazları bozan Volta çeşidi falan da var.

Ubisoft oyun için bazı yeni şeyler de denemiş. Örneğin artık Division'da olduğu gibi kamp geliştirme var ve kampa gittiğinizde oyun TPS kamera açısına dönüyor. Burada animasyonlar biraz garip kalmış. Hani burada kullanılan bir TPS kamera açısı yerine uçak ya da helikopter falan kullanırken TPS kamera açısına geçmeyi tercih ederdim diyebilirim. Ayrıca kamp alanında domina gibi mini oyunlara da yer verilmiş. Ama çok az para var, yani 10 dakika oynayıp 100 birim para görünce biraz canım sıkıldı. Ben normal görevlerde iki mermi sıkığ bunun 10 katını kazanıyorum zaten :)

Far Cry 6 oynanış videosu ve ön inceleme

Oynanış kısmına geldiğimizde Volta gibi yenilikler dışında klasik Far Cry temelleri ile karşılaşıyoruz. Bol çatışmalı görevler, serbest gezip etrafı birbirine katma ya da haritada hazine avı gibi dinamikler bulunuyor. Tabi klasik bölge ele geçirme görevleri yine yerini korumuş. Burada bir parantez açıp co-op desteğinden de bahsedelim. Oyunda yine bir co-op sistemi bulunuyor ve iki kişi tüm hikayeyi birlikte oynayabiliyorsunuz. Biz ilk etapta tek kişilik oynasak da sunum sonuna doğru co-op kısmını da deneyim ettik. Tabi birlikte oynadığınız bir arkadaş ile oyun çok daha keyifli olabilir.

Diğer taraftan Ubisoft'un son yapımlarında denediği bazı rastgele açık dünya etkinlikleri bu oyunda da kullanılmış. Ben her ne kadar birkaç kez rastlamış olsam da muhtemelen oyunda daha fazla bu tarz mini görevler ile karşılaşacağız. Mesela bir göreve giderken bir adamı domuz sürüsü kovalıyordu. Bir süre bu kovalamayı izledikten sonra abimize tabi ki yardımcı oldum.

Sonuç olarak Far cry 6 oynanış videosu ile göreceğiniz üzere, bazı yeniliklerini bir kenara koyarsak yine bildiğimiz çizgiden ilerliyor. Başta da söylediğim gibi Far Cry 6, Amerika'yı yeniden keşfetmiyor ama oyuncuya eğlenebileceği dinamikler sunuyor. Eğer bu seriyi sevmiyorsanız fazla birşey beklemeyin fakat seriyi seven bir oyuncuysanız çok keyif alacağınız dinamikleri içerisinde barındırıyor diyebilirim.

Yorumlar 52
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 12:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.11.2022 20:10
aşağıda e.k. adlı bir şahıstan bahsedilmiş! bu şahısın inceleme yaptığı bir kaç oyunu %100 steam başarımları ile tamamladım! boş yapıyor hatta bu oyunu sırf bu oyunu karalayan videosu yüzünden almamıştım! gitsin pazarda limon satsın cidden daha iyi bir hareket olacaktır kendi adına!!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2021 14:59
enis kirazoğlunun videosunu izledim eskiden olsa çok güzel olmuş harika falan derdi sonuçta para yatıyor ya hsaplarına ama geçmüşte linç yediği için artık övemiyor :)
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2021 10:44
18.17 Enis kirazogluna haksızlık etmişsin oyun konusunda o gerçekten bilgili
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2021 18:17
Enis Kirazoğlu kadar dandik bir oyuncu (Oyuncu bile değilir), youtuber yok. Paragöz her videosuna saçma sapan reklamlar koyuyor, oyun incelemeleri ise berbat. 1 Milyon abone olmuş ama kesinlikle hak etmiyor.
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2021 18:16
17:31 oyun fiyatları çok pahalı almadan önce incelemelere bir göz atarım yoksa biliyorum ağır işsizlik o tarz videolar izlemek
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2021 17:31
Enis cilekoglu mu izliyorsun? Zamanini daha faydali aktivitelerle degerlendir.Oyunlari kendin seversen oyna.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2021 23:03
Benim icin yepyeni bir deneyim olacak cunku far cry i hic oynamamistim :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2021 17:30
Yeni nesil gonsollarda nefis olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2021 13:58
Gencolar bu oyun okadar kendini tekrarladıki videosuna bile bakmadım.Animasyon ve grafiklerde yeni birşey varmı?Yoksa kopyala yapıştıra devammı?
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2021 12:15
Aç izle birader.
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2021 14:41
NE KONUDA NE OYNANIŞTA HİÇBİR FARK YOK KOPYALA YAPIŞTIR SADECE GRAFİKLER BİRAZ DAHA PARLAK
Kalan Karakter: 300 Gönder
Far Cry 6 oynanış videosu ve ön inceleme
İlginizi Çekebilir