Far Cry 6 politik bir oyun olacakmış

Ersin Kılıç 1.06.2021 - 13:47
Geçtiğimiz günlerde edilen ifadelerin aksine oyunun senaryo yazarı "Far Cry 6 politik bir oyun olacak" açıklamasında bulundu.

Gelen açıklamalara bakacak olursak Far Cry 6 politik bir oyun olarak karşımıza çıkacak. Geçtiğimiz Cuma günü ilk oynanış videoları ile karşımıza çıkan Far Cry 6 için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Oyunun Küba benzerliği ile ilgili birkaç gün önce bir açıklama gelmiş ve böylesine bir benzerliğin olmadığı açıklanmıştı. Bugün ise oyunun senaryosuna imza atan Navid Khavari, yapılan açıklamaların tam aksi şekilde ifadelerde bulundu ve bu açıklamalarda "Far Cry 6 politik bir oyun olacak" ifadesine yer verdi.

Far Cry 6, Küba'daki olaylardan ilham aldı

Politika, diktatörlük ve Küba benzerlikleri ile ilgili daha önce yapılan açıklamalarda bu durum reddedilse de Ubisoft'un resmi blog sayfası üzerinden yapılan yeni açıklamalarda tam aksine bu olaylardan ilham alındığı açıklandı. Oyunun senaryo yazarı ve anlatı yönetmeni olan Navid Khavari "Bizim hikayemiz politik" diyerek oyunun doğası gereği politik olduğunu ve Küba'da yaşanan gerçek olaylardan ilham alındığını belirtti. Khavari bu açıklamasıyla alakalı şu ifadelere yer verdi; "Far Cry 6 modern bir devrim hakkında bir hikaye sunacak. Karayipler'deki kurgusal bir ada olan Yara'da geçen Far Cry 6'nın içerisinde bir ulusta faşizmin yükselişine yol açan koşullar, emperyalizmin maliyetleri, zorla çalıştırma, özgür ve adil seçimlere duyulan ihtiyaç, LGBTQ+ hakları ve daha fazlası hakkında zorlu hikaye ve olaylar yer alıyor."

Far Cry 6 politik bir oyun olacakmış

Ubisoft'un bu konu ile ilgili çeşitli kaynaklarla görüştüğü ve hikaye anlatımı konusunda emin olmak için uzman ve danışmanlara baş vurulduğu belirtilmiş. gerçek olaylardan esinlenilse de Khavari, "Ancak herhangi biri, özellikle Küba'daki mevcut siyasi görüş hakkında basitleştirilmiş, ikili bir siyasi açıklama arıyorsa, oyun içerisinde onu bulamayacaklar" ifadelerini de eklemiş ve şöyle devam etmiş; "Oyuncuların bulacağı şey, modern, günümüz devriminin siyasi karmaşıklığını kurgusal bir bağlam içinde yakalamaya yönelik bakış açısına sahip bir hikaye. Aksiyon, macera ve yürekten bir hikaye anlatmaya çalıştık ama bu hikaye aynı zamanda zor sorular sormaktan da geri kalmayacak.”

Far Cry 6, 7Ekim'de çıkacak

Açıkçası yapılan açıklamalar zaten belli olan bir durumu gözler önüne sermiş diyebiliriz. Şahsi fikrim ise klasik bir Amerikan aksiyon filminden öteye gitmeyeceği ve hikayeyi de sadece bu şekilde ele alacağı yönünde. İşin içine politika girince dünyada özellikle orta doğuda çok daha fazla ve batının görmemek için arkasını döndüğü olay mevcut. Far Cry 6, 7Ekim'de çıkacak. Çıktığı dönem bu politik duruşun ne tarafta olduğunu daha net bir şekilde görebileceğiz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 16:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2021 07:50
Zaten tropik bir adada diktatöre karşı mücadele ederken en önemli şey LGBTQ+ hakları idi, sağolsunlar, unutmamışlar, onu da eklemişler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2021 16:46
600 TL'ye Küba'ya uçak bileti alırım knk
Bu nasıl fiyattır ya?
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2021 11:07
sen 2000 tlye küba'ya uçak bileti bul bu oyunu sana ben alırım
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mejnun
Mejnun 2.06.2021 01:45
Tioik ürün şişirtmece. Hikaye her zamanki gibi tırt çıkabilir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2021 15:33
ubisoft pişmanlıktır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2021 15:06
800 lira karşılığında Kübayı çökertmece oyunu, ucubesoft
Kalan Karakter: 300 Gönder
Far Cry 6 politik bir oyun olacakmış
İlginizi Çekebilir