Fargo Sezon 2 Bölüm 3

Cihan Çoban 31.10.2015 - 22:52
"Artık sadece kadınlar için değiller!"

Fargo tüm gerginliğiyle ve havasıyla devam ediyor, oyunculuklar ise yine tam tadında!
Bu hafta bölümümüz de ise olaylar gelişmeye devam ediyor. Sezonu, giriş, gelişme, sonuç olarak üç bölüme ayıracak olursak, şuan bence hala giriş bölümündeyiz. Olaylar çözülmekten çok uzak, ancak bazı bağlar kurulmaya başlandı bile.

Hank Larsson’un ilan asmak için girdiği kuaför sahnesi de bağların kurulmaya başlandığının bir kanıtıydı zaten. Yine Fargo havasında ilerleyen sahnenin nasıl biteceğini tahmin etmek zor değildi, Peggy lafı kesip fikrin saçma olduğunu savunacaktı elbette, başka ne olabilirdi ki değil mi? Ancak Hank’in kafasına sonuçta o fikir yerleşti, Betsy sağ olsun, kendisi fikri saçma bulsa da ilerleyen zamanlarda bu sahneyi tekrar hatırlayacağımızı düşünüyorum.

Fargo Sezon 2 Bölüm 3
Sahneden sonra da Peggy’nin karakter gelişimini hissetmeye başladığımı belirtmekten çekinmiyorum. Hemen eşinin yanına gidip “Arabadan hemen kurtuluyoruz!” demesi bile otoritesini kanıtlamış oldu. Diğer bir yandan ise dizinin yönetmenleri burada başka bir konuda aklımıza girmek istiyor olabilirler, Peggy “aslında” paranoyak ve panik biri. Daha önceki bölüm incelemesinde bahsettiğim lafın aynı şekilde kullanılması ise beni sevindirdi açıkçası, “birine araba ile çarptıktan sonra gidip akşam yemeği hazırlayacak değilsin değil mi?”. Peggy’nin o an yaşadığı sakinliği şok olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum ben. Çünkü Peggy’nin yakalanmasına sebep olacak şey tamamen kendi paranoyaları ve paniği olacaktır ileride, ya da ufacık, minnacık atladıkları bir ayrıntı olacaktır. Fargo dediğim üzere bir “ayrıntı” dizisi sonuçta..
Peggy ise aynı Lester kafasında ilerliyor, arabadan kurtulalım, izleri gizleyelim, bu sezonun Lester’ı Peggy’dir arkadaş! Sioux Falls Katliamının temelini atan kadın be kendisi! (Rye’ı öldürmek, kıyma yapıp esnafa dağıtmak..)
Peggy’nin ileride başkalarını da öldüreceğini ya da ölümlerine sebep olacağını düşünüyorum ben, aynı Lester gibi. Tek Rye ile kalmayacaktır, Sioux Falls bir yana..

Ayrıntı konusuna yazının en sonunda değineceğim bir nokta daha var, sona bırakıyorum çünkü son sahneyle alakalı.
Fargo Sezon 2 Bölüm 3
İlk sahneye geri dönelim, ailenin geleceğiyle ilgili olan sohbete. Ailenin söz sahibi şuan Floyd teyze, Dodd hala bunu sindirememiş gözükse de. Sahnenin asıl amacı sizce de çok bariz değil mi? Geleceği göstermiyor mu o sahne bize cidden? Öncelikle Dodd karşıda oturan abilerimize savaş için cesaret veriyor ve “imzalarsanız, usturayla keserler” diye korku salıyor, önce biz saldıralım, sert vuralım diyor. Ardından Floyd teyzemiz “Savaşmaktan çekinmem, savaşmayı biliyorum.” diyor, karşı taraftaki abilerimiz de “Eğer size yamuk yaparlarsa, keserim abla!” diyor, Dodd ise pis pis bakıyor, gerilimli bir müzik eşliğinde. Ne mi olacak diyorsunuz hala sevgili okurlar? Bence kesinlikle Dodd bir “nane” yapacak, karşı taraf “ilk” saldırmış gibi gösterip savaş çıkarmaya çalışacak. Çok bariz ancak çok da güzel bir konu bence! Yoksa bu sahnenin başka derinde yatan amacı ne olabilir ki, değil mi?
Ufak bir keşmekeş teorisi daha belirtmek isterim, yerinde olacaktır. Bu bölüm üzerinde durulan bir diğer konu da ailenin çocuklarından Charlie Gerhardt’a babasını bu olaylardan uzakta olmanı istiyorum, okulunu oku ve bu yoldan uzak dur gibi bilge bir tavsiyede bulunması. Dodd’un yediği bu “nane” sonucunda istenen ya da istenmeyen sonuç olarak ölecek kişi bence maalesef Charlie olacaktır, bu olayları bir hayli büyütecektir, izleyiciyi de üzmek için yerinde bir seçim olur. Hayır sen okuyacaksın denilen çocuğu öldürmek, babasını da kahredecektir haliyle..
Fargo Sezon 2 Bölüm 3
Fargo bu sefer biraz ağır vurdu, her bölüm birer tane olan gerilimi bu bölüm ikiye çıkardı, kaldıramadım resmen televizyon karşısında. Ancak biraz hata ediyorlar bu gerilim işinde, gerilimi Lou Solverson ile vermek biraz etkiyi azaltıyor, çünkü kendisi burnu kanamadan çıkacak bu sezondan..
En başta tanıdık bir isim yeniden gözüktü ekranlarda, Ben Schmidt! En başta isim olarak tanıdığımı fark ettiğim ismi şöyle azıcık araştırınca, hatırladım. İlk sezon Gus Grimly’nin şefi olan abimiz bu! 4 bölüm gözükmüş ama görünce hatırlıyor insan.. Gençliği ilk sezon rolüne nazaran daha önemli olacaktır bence.
Lou ile Ben’in Gerhardt ailesinin çiftliğine gittikleri sahne de ise Lou’nun “ölümsüz” (böyle diyorum artık, belirgin ya) olmasını kullanarak tatlı bir gerilim yaşattılar bize. Lou’nun cesaretini göstermek adına güzel bir sahneydi, “bayan, adamlarınızdan biri silah çekerse vurmak zorunda kalacağım!” diyerek havasını da yaptı abimiz. Ardından Mike Milligan abimiz de havalı dönüşünü yaptı, daktilo mağazamızda karşılaştılar Lou ile, silahlar çekildi yine, gerilim dorukta, yine Lou abimiz cesaretini gösteriyor, Mike’a ana bacı espri yapıyor.. Ne cesaretse artık, bir de kendi bölgesinde bile değil, Fargo’da.. Acaba ne buldular daktilo mağazasında diye merak ediyoruz, göstermediler iki taraf için de. Sahnede bir noktaya da dikkat çekmek istiyorum, kaç bölümdür çok üstünde duruluyor bu konunun, ben de duruyorum, bir UFO mevzusudur aldı gitti başını, geçen incelemede kökenini de anlattım bu mevzunun, 1979’da yaşanan gerçek bir olaydan esinlenmiş tıpkı dizimizin konusu gibi. Sahnede ise Kitchen kardeşlerden biri elinde UFO yazan bir dergi vardı silaha uzanmaya yeltendiğinde, güzel bir gönderme bence. Benzin sırasında yaşanan muhabbet de yine o olaya gönderme, Rye’ın öldüğü gece gördüğü parıltıya.
Mağazada ne buldukları bir yana, mağaza sahibini bulan taraf Gerhardt oldu. Öldürecekleri de zaten belliydi başından, Rye’ın nerede olduğunu bilse evine gitmezdi, koparabildiklerini kopardılar. Ardından ben kum, toprak beklerken sıcak asfalt döktüler abi adamın (Skip Sprang) üstüne.. Ha, o kısımda kravat da büyük bir ayrıntı aslında. Gelecekte alakasız bir vatandaş bunu görüp bildirecektir, Breaking Bad tarzı bir olay olacak o, sonra Skip Sprang’ın cesedi bulunacak, ardından Lou’ya telefon gelecek Skip’in cesedi bulundu sonunda diye, geleceği ön görmek çok zor değil bazı konularda. Ancak Fargo bizi hep ters köşe etmeyi başaran bir dizi olduğundan ne desem bilemiyorum, kesin konuşmamak gerekiyor.
Fargo Sezon 2 Bölüm 3
Katılmadığınız noktalar var mı? Ya da başka ön görüleriniz? Yorumlarda belirtin. Beğendiyseniz arkadaşlarınıza da okutmayı unutmayın!

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 08:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2015 10:11
Bu dizi bir sanat eseri. İnceleme de güzel olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Arcade Fire
Arcade Fire 1.11.2015 12:02
Yazı bu sefer incelemeden çok özet gibi olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
DNADA
DNADA 1.11.2015 03:52
Beğenmek de kelime mi sayın Cihan Çoban, ellerine ve zihnine sağlık. Diziyi izliyorum, birde gelip burada senin yazılarını muhakkak okuyorum. Böyle devam, sakın kesmeyin...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.10.2015 23:38
Çok ta güzel bir oyunsal veya donanımsal bir habermiş editör kardeş. Oyun ve/veya sistemleri ile ilgili haber aldığımız bu sitede diğer dizilerden de bölüm bölüm inceleme istiyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fargo Sezon 2 Bölüm 3
İlginizi Çekebilir