Fast and Furious 9 vizyon tarihi ertelendi

Özgür Deveci 4.10.2020 - 22:14
Serinin 9. filmi olan ve Fast and Furious 9 olarak adlandırılan filmin vizyon tarihi ertelendi. Detaylar haberimizde!

Universal Pictures tarafından dağıtılan ve ilk filmi 2001'de çıkan seri dünya çapında büyük hasılat elde etmiş ve izleyicilerin beğenisini toplamıştı. Ancak serinin devam filmi olan Fast and Furious 9 için biraz daha beklemeniz gerekecek. Stüdyo, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı bir açıklamada yeni filmin çıkış tarihini 2 ay ertelediğini duyurdu. Film, 28 Mayıs 2021 tarihinde sinemaseverler ile buluşacak ve bu tarih Amerika için önemli bir gün olan Anma Günü hafta sonuna denk geliyor.

Haber, James Bond'un yeni filmi olan No Time to Die'ın 2 Nisan 2021 tarihine ertelenmesinden saatler sonra geliyor ve bu tarih FF9 için aslında ilk başta belirlenen vizyon tarihiydi. Serinin hayranları tarafından oldukça beğenilen yapımın arkasındaki stüdyo olan Universal, Bond filmini uluslararası olarak dağıtıyor.

Fast and Furious 9 vizyon tarihi ertelendi

Fast and Furious 9, 28 Mayıs'ta sinemaseverler ile buluşacak

Geçtiğimiz Mart ayında dünya çapında koronavirüs vaka sayıları artmaya başladıkça, Universal cesurca bir karar vererek FF9'un vizyon tarihini bir yıl sonrasına ertelemişti. Hızlı ve Öfkeli serisinin, Universal için çok önemli bir franchise olduğu çok açık. Zira sayısız devam filmi ve yan filmleri olan, genel olarak yılın en yüksek hasılat yapan filmleri arasına giren ve küresel anlamda 5 milyar dolardan fazla gişe hasılatı yapan bir seriden bahsediyoruz. Her bir filmi ortalama 200 milyon doların üzerinde bütçe ile yapılıyor ve uluslararası olarak sinemaseverlere hitap edecek şekilde tasarlanıyor. Serinin son üç filminden elde edilen bilet satışlarının yaklaşık olarak %75'i uluslararası gişelerden geldi. Bond aynı haftasonuna taşındığı ve aynı zamanda denizaşırı izleyicilere de hitap ettiği için, FF9'un vizyon tarihinin ertelenmesi kaçınılmazdı.

Amerikan film yapımcısı ve yönetmen Justin Lin'in yönettiği FF9, 2017'deki The Fate of the Furious olaylarının sonrasını konu alıyor. Film, Vin Diesel'in hayat verdiği Dom Toretto'yu, eski düşmanı Cipher (Charlize Theron) ile çalışan ve ölümcül bir suikastçı olan küçük kardeşi Jakob'ı (John Cena) karşı karşıya getiriyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Letty karakteriyle Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Helen Mirren ve Ludacris gibi ünlü oyuncular yer alıyor. The Fate of the Furious, çıktığı dönemde büyük bir gişe hasılatı elde ederek serinin 1 milyar dolara ulaşan ikinci filmi olmuştu.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2020 11:16
Muhteşem yedili...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2020 03:05
Uzaya çıkacaklardı tam komediler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fast and Furious 9 vizyon tarihi ertelendi
İlginizi Çekebilir