1/4

Fate

Yusuf Atacan Bozkurt 4.05.2011 - 13:52
Diablo 3'ü beklemekten sıkılanlara...

Role Playing Game, yani Rol Yapma Oyunları... Bu gizemli dünya, gerçek dünyayı da içinde barındıran insan beyninin sınır(sız)ları içerisinde hikayenin an içinde değişkenlik gösterebildiği kurmaca oyun tarzının açılımıdır. Konular, gerçek yaşamda olabilecek ya da olmaya yakın olabileceği gibi bilim-kurgu da olabilir. Önemli olan bir hikayenin anlatılmasıdır. Evet, her oyunda bir hikaye anlatılır ama RPG'lerde konu aslında oyundur, tabii siz bu bulmacanın parçalarını tamamlarken kötülerle iyilerin savaşını da vermeniz gerekir.

RPG Oyunlarının hikayeden oluşması, kimi zaman bir kerelik oyunlar olarak değerlendirilmesine yol açar. Evet, belki herhangi bir oyunu tamamladığınızda ve hikayenin sonuna ulaştığınızda oyunu tekrar oynamak istemezsiniz ama RPG'lerin sonunun olup olmaması destanınızın nerede bitirip nerede tekrardan başlatacağının kararı sizlerin elinde olması RPG oyunlarının tercih edilme nedenlerinin başında gelir.

Şeytani duygular

Blizzard firması, 1996 yılının ekim ayında, bizlerle buluşturduğu İspanyolca ‘Şeytan’ anlamına gelen Diablo oyunu ile RPG ve hack’n slash tarzının nasıl bir araya getirilebileceğinin bilgilerini vermişti.
Tüm oyun otoriteleri tarafından kabul gören kendine has oynayış tarzı ve fantastik karanlık ortaçağ yapısıyla Diablo, serinin devamı olan Diablo 2 ile oyuncuların gözündeki yerini korumakla beraber çıtayı bir hayli yükseltmiş ve bu serinin devamıyla ilgili büyük bir oyuncu kitlesini derin bir bekleyişe sürüklemişti.

Üçüncü oyun olan Diablo 3’ün duyuruluşu olan 2005 tarihinden bu yana altı yıl gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen yapımcı firma Blizzard’ın hala kesin bir çıkış tarihi bulunmuyor. Bu bekleyiş süresi zarfında birçok alternatif RPG oyunu oynadık ve bitirdik, ancak hala bizlere bu yola baş koymamamıza sebep olan oyun çıkmış durumda değil.

İşte bu bekleme süresinde iken, RPG/Hack’n Slash oyunu olan, Wild Games tarafından geliştirilmiş ve 2005 yılında piyasaya sürülmüş Fate isimli oyun güzel bir alternatif olabilir.

Başlarken

Dört farklı zorluk seçeneğinden birini seçtikten sonra, karikatürize bir karakter karşılıyor bizi, koca kafalı, ince vücutlu, şişman elleriyle Wii’nin başlangıç avatarlarına benzeyen ana karakterimizi ilk önce isimlendiriyoruz, daha sonrasında cinsiyetini belirledikten sonra kısıtlı olan saç sakal ve aksesuar ayarları ile ana karakter ayarlarını tamamlamış bulunuyoruz. Sonrasında Fable serisinden esinlenilmiş olan oyun süresi boyunca daima bizimle olacak evcil hayvanımızın adını ve köpek ya da kedi olarak cinsini belirliyoruz.