Fenerbahçe finale koşarken siz "kimliğinize" sahip çıkın!

Murat Halilbeyoğlu 2.05.2013 - 10:58
Soyguncular yine iş başında
İnternetteki phishing aktiviteleri son zamanlarda futbol üzerine odaklanıyor. 2012 yılında futbolu kullanarak fayda yaratmaya çalışan birçok phishing saldırısı gözlendi. Futbol dünyasının ünlü isimleri ve büyük futbol kulüplerinin yanı sıra, phishing aktiviteleri daha şimdiden 2014 FIFA Dünya Kupası’na odaklanmaya başladılar bile. 

Scam for LIONEL MESSI Fans ve Scam for FC Barcelona örnekleri phishing aktivitelerinin futbol kulüpleri ve futbol ünlülerine olan yakın ilgisini açıkça gösteriyor. Dolandırıcılar, büyük hayran kitlesi olan futbol ünlülerini seçerek hedeflerine ulaşmak üzere şanslarını artırmanın ve mümkün olduğunca daha fazla kullanıcı bilgisine erişmenin peşindeler.

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde sergilediği başarı ve bugün Benfica ile yaşanacak büyük heyecan, futbol severlerin ilgisini bu iki takıma yöneltti. Sanal dünyanın her fırsattan yararlanan dolandırıcıları için Fenerbahçe fanları bugünlerde büyük bir hedef kitle. Fenerbahçe adına açılan hayran sayfaları ve takımın ünlü oyuncularına ilişkin fan sayfaları çoktan phishing aktivitelerinin pençesinde olabilir. Bunun yanı sıra, futbolseverleri tuzağa düşürmek için dolandırıcılar tarafından takımın resmi sitesi ya da oyuncuların resmi siteleriymiş gibi tasarlanan sayfalar da çoktan İnternet kullanıcılarını hedef almış olabilir.

Fenerbahçe finale koşarken siz "kimliğinize" sahip çıkın!
Futbol severlere uyarı
Phishing siteleri kullanıcıların, dolandırıcılar tarafından tasarlanan sayfalara Facebook hesap bilgilerini kullanarak girmelerini sağlıyor. Bu sayfalarda örneğin Lionel Messi, FC Barcelona, veya Cristiano Ronaldo gibi ünlülerin fotoğrafları kullanılarak, kullanıcılara sanki Messi, FC Barcelona, veya Ronaldo’nun resmi Facebook sayfalarına giriyorlarmış gibi bir izlenim veriliyor.

Bu sahte sitelerin bazılarında “Dünya’nın ilk sosyal paylaşım sitesi” gibi başlıklar yer alıyor. Siteye giriş için kullanıcıların kendi Facebook hesapları ile bağlanmaları isteniyor. Kullanıcılar Facebook bilgilerini girdikten sonra, yasal bir Lionel Messi, FC Barcelona, veya Cristiano Ronaldo hayran sayfasına yönlendiriliyormuş gibi yapılıp, resmi bir siteye giriyorlarmış izlenimi uyandırılıyor. Eğer kullanıcılar bu esnada kandırıldıklarını fark etmezlerse, Facebook hesap bilgileri dolandırıcıların eline geçmiş oluyor.

Norton by Symantec, phishing saldırılarından korunmak için internet başındaki futbolseverleri uyarıyor:

-E-posta mesajlarında gelen şüpheli bağlantılara tıklamayın
-E-posta yoluyla gönderilen veya sosyal ağlarda yayınlanan cazip linkleri tıklarken dikkatli olun
-Bir e-postayı cevaplarken kişisel bilgilerinizi vermeyin
-Pop-up ekran ve sayfalara kişisel bilgilerinizi girmeyin
-Erişim sağladığınız web sitesinin SSL sertifikasıyla şifrelendiğini kontrol edin. Bunun için ‘https’ ibaresine bakın. Kişisel ve finansal bilgilerinizi girerken yeşil adres çubuğu olup olmadığına dikkat edin.
- Phishing veya diğer sahte sitelerden korunmak için Norton Internet Security veya Norton 360 gibi kapsamlı bir güvenlik yazılım programı kullanın.
-Sahte web sitelerini ve e-postaları bildirin (Facebook’tan phishing şikayetleri için: phish@fb.com

- Basın Bülteni
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 09:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fenerbahçe finale koşarken siz "kimliğinize" sahip çıkın!
İlginizi Çekebilir