1/2

Fez

Özgür Yıldız 15.04.2014 - 17:40
Efsanevi bağımsız, artık Playstation'da.
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, PS Vita, PlayStation 4
Fez
  • Yapımcı - Yayıncı Polytron - Sony Interactive Entertainment
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Arcade,Bulmaca
Merlin Puanı 90
Artılar Başarılı görsellik, farklı bulmaca yapısı, ilginç bir hikaye, Cross-buy özelliğiyle tek bir platform için satın almak yeterli oluyor, Cross-save.
Eksiler 2 yıl sonra biraz olsa da eskiyen dinamikler, haritalar her zaman başarılı değil.
2012’nin en büyük bağımsız hit oyunlarından olan Fez, Xbox 360, PC ve Linux’tan sonra nihayet Playstation platformlarına da geldi. Özellikle PS3 dışında PS4 ve PS Vita için beklenen yapım, bakalım bu platformlarda da zoru başarabiliyor mu?

Fes mi Fez mi?

Bizlerin kısaca “fes” olarak nitelendirdiği aksesuar, oyunumuz “Fez”de karakterimiz Gomez için aslında bir uyanışın simgesi. Tamamen 2 boyutlu bir dünyada yaşayan Gomez, günün birinde kocaman altından bir hexahedron’un boyutlararası bir yırtık oluşturmasıyla birlikte üçüncü boyuta geçiyor ve bu fesi takmaya başlıyor. Böylelikle sadece 2 boyutlu gördüğümüz platformlar, aslında üç boyutlu bir uzaydaki 4 adet 2 boyutlu platforma dönüşüyorlar. Platformları sağa ve sola döndürerek bu dört farklı 2 boyutlu görüntü arasında gidip gelebiliyoruz. Böylelikle her platform değişikliğinde uzaklık algımız da değişiyor ve yeni geçiş yolları oluşuyor.

Fez
Fez’in görselliği 8-bit’lik oyunları anımsatıyor. Ancak detay seviyesi ve akıllıca hazırlanmış bulmacalar, size bu 20 sene öncesine ait görünen tecrübeyi modern bir şekilde yaşamanızı sağlıyor.

Fez
Oyunda herhangi bir düşman, boss fight ya da hata yaptığınız için cezalandırma bulunmuyor. Bu da sizin bulmacaları ve geçmeniz gereken platformları içiniz rahat bir şekilde geçmenizi sağlıyor. Nasıl Gomez fesini takınca bir aydınlanma yaşıyorsa, siz de gönül rahatlığıyla oyundaki zorlu kısımları geçerek aydınlanabiliyorsunuz.

Devamı diğer sayfada
>>>>>>>>>>>>>>>>