1/4

FIFA 11

Emre Günen 24.09.2010 - 22:22
Derinlemesine pas vermenin tam zamanı
Malumunuz, son günlerde futbolla yatıp futbolla kalkar olduk. Hafta başında FIFA 11’in PC demosunun duyurulması, ardından da PES 2011’in demosu ile bilgisayarlarımızı şenlendirmesi, hoparlörlerden yayılan tezahüratların evimizin dört bir köşesine yayılmasını sağladı. Her iki oyunun da PC demosu kullanıcıların beğenisine sunulunca, herkes işi gücü bıraktı ve kıyasıya bir mücadele başladı: PES mi, FIFA mı?

Naçizane bendeniz, her iki oyunun da ön inceleme sürümlerini deneme fırsatı buldum. Hatırlarsanız, ofisimize öncelikle PES 2011 konuk olmuştu ve ön incelemesini sizlerle paylaşmıştık.  Henüz tamamlanmamış olan ve beta aşamasındaki ön inceleme sürümünden pek memnun kalmadığımızı da hatırlatayım. Futbolcuların kambur koşuşu ve top fiziğinin hiç inandırıcı olmaması bizi hayrete düşürmüştü. Elbette yenilikleri de yok değildi. Pas sistemi değişmiş, oyun önceki sürüme göre biraz daha hızlanmıştı, ama bu sefer konumuz PES değil. PES’i oynadıktan sonra gözümüzü kulağımızı FIFA cephesine çevirdik. Her iki oyunun da demolarının yayımlanmasının hemen akabinde Aral’ın davetlisi olarak FIFA 11’i denemem istendi ve hemen soluğu Aral binasında aldım.

Sizler PES ve FIFA demoları ile haşır neşir olurken, ben de FIFA 11’in tam sürümden hemen önceki, ön inceleme sürümünü test etme fırsatı yakaladım. Aslına bakarsanız, demo ile aralarında çok büyük fark yok, ancak seçilebilecek daha çok takım, zorluk seviyesi ve stadyum var. Lafı daha fazla uzatmadan, FIFA 11’in ön inceleme sürümünün ayrıntılarına geçiyorum.

FIFA 11
Yapım aşamasında

Daha oyuna başlamadan evvel karşıma çıkan bu uyarı ile anladım ki, oyunda bazı eksik noktalarla karşılaşabilirim ve buna hazırlıklı olmalıyım. Ancak daha sonra bu uyarının aslında tüm oyun modlarını bana sunmadığı için konduğunu anladım.

Aynen sizlerin de oynadığı demoda olduğu gibi sadece dostluk maçına izin veren ön inceme sürümünün demodan en büyük farkı çok daha fazla takım içermesinde yatıyor. Maçlara giriş yapmadan evvel hemen takım listesine ulaştım ve gördüğüm liste epey hoşuma gitti. Avrupa, Asya, Amerika’daki ligler, hatta Kore ligi bile seçilebilir şekilde karşıma çıktı. Sadece bunlar mı? Önemli ülkelerin ikinci ligleri de listenin içerisindeydi. Bir Türk olarak hemen Süper Lig’e baktım ve boylu boyunca karşımda endam edince sevinçten dört köşe oldum. İşte FIFA’nın iyi yanı da bu; lisanslı takımlara yer vermesi…