FIFA 12'ye yeni "yapay zeka" videosu

Murat Sağlam 1.07.2011 - 16:21
CPU'nun vizyon puanı ne kadar işlevsel?
FIFA 12 için geliştirici günlükleri adı altında tanıtım videoları yayımlanmaya devam ediyor.Yaklaşık on dakika önce yayımlanan bu videoda, yapay zekanın nasıl işleyeceği ve oyuncuların "vision" özelliklerinin nasıl işleyeceği anlatılıyor.

İngilizce olduğundan ve alt yazı eklememiz çok uzun süreceğinden, buradan size neler söylendiğini anlatayım.

Santiago Jaramillo, oyuncuların "vision" özelliğinin yapay zekanın oyun stilini nasıl etkilediğinden bahsediyor. Örneğin topu alan ilk defans oyuncusunun etrafında görebileceğiniz yeşil alan dar ve kısıtlıyken, topu Fabregas'a pasladığında bir anda neredeyse tüm sahayı görebilen bir "vision" özelliği karşımıza çıkıyor.

Bu sayede yapay zeka kontrolünde bulunan oyuncular ne kadar mesafeye nasıl paslar atabileceklerini ayarlayabilecekler. Yani kaba tabirle "kazma" olarak adlandırılabilecek bir defans oyuncusu, yetmiş metreye uzun pas atmayı denemeyecek. Onun yerine kendisinden daha iyi pas ve vizyon yeteneği olan bir arkadaşına topu kısa pasla ulaştırmaya çalışacak.

Ayrıca ikinci bölümde, Fabregas yerine orta sahadaki oyuncuyu Man Utd. takımından J.S. Park'ı koyduğumuzda, yine defans oyuncusuna göre geniş bir vizyon ama Fabregas, Xavi gibi oyunculara göre dar bir vizyonla karşılaşıyoruz.

Videoda anlatılan kısaca bunlar. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan sizleri video ile baş başa bırakıyoruz...

Yorumlar 49
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2024 18:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
FIFA 12'ye yeni "yapay zeka" videosu
İlginizi Çekebilir